«Νονός» της νύχτας για Πανούση: Θα του λιώσω το κεφάλι!

0
Μορφή χιονοστιβάδας πέρνουν για την κυβέρνηση οι αποκαλύψεις για την υπόθεση Πανούση, ο οποίος πέρασε στην αντεπίθεση με νέες δηλώσεις του κατά των «Πυρήνων» και υπουργών,ενώ συνεχίζεται το αλαλούμ αναφορικά με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού, αλλά και το ρόλο του Π. Λάμπρου στην υπόθεση.

Ο ίδιος δεν αρνείται ότι κατά διαστήματα έχει μιλήσει με κρατουμένους ανεξάρτητα από το είδος του εγκλήματος... που είχαν διαπράξει και μιλώντας στον ρ/σ "Στο Κόκκινο" αμφισβήτησε τουλάχιστον τον έναν από τους διαλόγους, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

"Αυτό είναι ανεξήγητο ειλικρινά σας το λέω. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να φτάσει κανείς σε ένα τέτοιο σημείο. Υπάρχει τρομακτική απόσταση. Μπορεί να έχει κανείς μια διαφορετική άποψη μέχρι να φτάσει στο σημείο να 'δίνει' ανθρώπους με κυνικό τρόπο στην εισαγγελία. Να καταθέτει φακέλους, να καταθέτει διαλόγους, που απορώ που τους βρήκε. Πού βρήκε αυτούς τους διαλόγους; Από τα ελάχιστα που είδα χθες, που εμφανίστηκαν στη δημοσιότητα ειλικρινά αμφισβητώ την ύπαρξή τους. Τουλάχιστον τον έναν από τους δύο διαλόγους που εμφανίστηκαν", είπε χαρακτηριστικά.


«Νονός» της νύχτας για Πανούση: Θα του λιώσω το κεφάλι!
Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο πρώην υπουργός πέρασε στην αντεπίθεση αφήνοντας αιχμές κατά υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και Πυρήνων της Φωτιάς, με αφορμή το σάλο που προκάλεσαν οι καταγγελίες του.

Ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για «περίεργες συμπτώσεις» κληθείς να σχολιάσει από τον ΣΚΑΪ όσα του καταλογίζουν τόσο υπουργοί όσο και μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

«Οι Πυρήνες κάνουν λόγο για ευφάνταστα σενάρια, ενώ υπουργοί της κυβέρνησης μιλούν για μυθιστόρημα. Μαζί τα γράφουν;», είπε χρακτηριστικά.

Με ανακοίνωσή τους, οι «Πυρήνες της Φωτιάς» χαρακτήρισαν «φαιδρότητες» τις καταγγελίες του πρώην υπουργού. 
«Νονός» της νύχτας για Πανούση: Θα του λιώσω το κεφάλι!
Νωρίτερα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι ο πρώην υπουργός «γράφει μυθιστόρημα», ενώ η Σία Αναγνωστοπούλου είπε ότι δεν τις λαμβάνει υπόψη, από την στιγμή που ο κ. Πανούσης δεν βρίσκεται πλέον στην κυβέρνηση.

Αποκαλυπτικοί νέοι διάλογοι

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Mega, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεχόταν απειλές ακόμη και από νονό της νύχτας, ο οποίο, σε συνομιλία που έχει καταγραφεί από την ΕΥΠ, φέρεται να λέει «θα του λιώσω το κεφάλι».

Ο πρώην υπουργός φέρεται παράλληλα να εκφράζει ανοιχτά φόβο για τη ζωή του. Σύμφωνα πάντα με όσα μετέδωσε το Mega, ερωτηθείς από βουλευτή της ΝΔ, που δεν κατονομάζεται, αν θα επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο, απάντησε: «Τρελάθηκες; Αν γυρίσω πίσω θα με σκοτώσουν. Θα πάρω σύνταξη και θα τα γράψω σε βιβλία».

Ο κ. Πανούσης επιμένει ότι έχει δώσει φάκελο στις εισαγγελικές αρχές που είναι απόλυτα τεκμηριωμένος για τις καταγγελίες του, ιδιαίτερα αναφορικά με συνομιλίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με φυλακισμένους τρομοκράτες.

Σύμφωνα με το Mega, ο φάκελος αυτός περιέχει συνομιλίες που αναφέρονται περισσότερο στις φυλακές τύπου Γ' και περισσότερο στην περίοδο Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος του 2015, ξεκινώντας από την κατάληψη της Νομικής. 

Ο κ. Πανούσης αποκάλυψε ότι οι πληροφορίες αυτές, που είχαν έρθει σε γνώση του όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μπορούν να στοιχειοθετηθούν απόλυτα τόσο από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και της ΕΥΠ. 

Φέρεται μάλιστα να είχε ζητήσει από τον αρχηγό της ΕΥΠ να ενημερώσει λεπτομερώς τον πρωθυπουργό, ιδιαίτερα για τις απειλές που δεχόταν.

Ο «σκοτεινός» ρόλος Λάμπρου

Κι ενώ στελέχη της κυβέρνησης συνεχίζουν να «αδειάζουν» τον κ. Πανούση για τις καταγγελίες του, το απόλυτο αλαλούμ επικρατεί αναφορικά με το ρόλο του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Λάμπρου σε επαφές με φυλακισμένο τρομοκράτη των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Μετά την αποκάλυψη ότι ο κ. Λάμπρου εργαζόταν ως σύμβουλος στο υπ. Δικαιοσύνης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, υποστήριξε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή πως ο κ. Λάμπρου δεν είναι από το τέλος του καλοκαιριού μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου του.

Θέση που διαψεύστηκε λίγο αργότερα με την αποκάλυψη εγγράφου-φωτιά, που είχε δημοσιευθεί και στη «Διαύγεια» σύμφωνα με το οποίο ο κ. Λάμπρου συνεχίζει να συνεργάζεται με το υπουργείο.

Οπως έγινε γνωστό σήμερα, συνόδευε τον κ. Τσίπρα που στις 2 Νοεμβρίου εγκαινίασε μονάδα του ΚΕΘΕΑ μέσα στις φυλακές Διαβατών.

Παράλληλα, όπως είχε γραφτεί και παλαιότερα, ο κ. Λάμπρου, ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του μέλους της  «17 Νοέμβρη» Ηρακλή Κωστάρη, ισοβίτη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ως μέλος της συνιστώσας ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά) του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία μετείχε και η Θεανώ Φωτίου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)