Γιατί ο Τσίπρας έδιωξε τον Σακελλαρίδη από τη Βουλή

Αποσύρεται από την κεντρική πολιτική σκηνή του τόπου ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο άνθρωπος που που πριν το τρίτο μνημόνιο θεωρούνταν ως ένας από τους «εξ απορρήτων» συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ουσιαστικά ο κ. Σακελλαρίδης οδηγήθηκε στην απόσυρση μετά από απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα και ακολούθησε....
, μέχρι την τελευταία στιγμή, κατά γράμμα όλα όσα ήθελε ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα τη ζήτησε ο πρωθυπουργός, μετά τις πληροφορίες ότι είχε αποφασίσει να μην παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα, στέλνοντας μήνυμα προς όλους τους επίδοξους διαφωνούντες του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Σακελλαρίδη και του ζήτησε να παραιτηθεί από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ο λόγος που ζητήθηκε η παραίτηση ήταν το γεγονός ότι «τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα ο κ. Σακελλαρίδης δεν έκρυβε την δυσαρέσκειά του για πολλά από τα μέτρα στα οποία έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την παρέμβαση του κ. Τσίπρα.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους, ο κ. Τσίπρας τόνισε στον κ. Σακελλαρίδη ότι εφ όσον ψήφισε υπέρ του Μνημονίου, θα πρέπει να ψηφίσει και όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα και ο πρώην υπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να παραιτηθεί.

«Το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όσους κατήλθαν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και άρα η στάση αυτή δεν δικαιολογείται» ανέφεραν κυβερνητικές για τη στάση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών είχαν διαρραγεί μετά το Πάσχα του 2014, ενώ όλα δείχνουν ότι ο κ. Σακελλαρίδης θέλει να ακολουθήσει το δρόμο της Ηρώς Διώτη και του Τάσου Κορωνάκη που ίδρυσαν τη δική τους πολιτική κίνηση.

Ο κ. Σακελλαρίδης αν και έχει ψηφίσει το μνημόνιο δεν είχε κρύψει τη δυσαρέσκειά του, ενώ ταυτόχρονα μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου αρνήθηκε οποιαδήποτε πρόταση για υπουργείο του είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας.