Πρωτοχρονιάτικος... μποναμάς: Αυξάνεται στο 1,40 ευρώ το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες

Στην κυβέρνηση του κακού, δεξιού Αντώνη Σαμαρά αποφασίστηκε, μόλις πέρυσι, να δοθεί μια ανάσα στους Έλληνες. Να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου που χρησιμοποιούν οι πολίτες. Έτσι, από το 1,40 ευρώ για 90 λεπτά πήγε στο 1,20 ευρώ για 70 λεπτά ενώ υπήρξε και γενναία τιμολογιακή πολιτική στις κάρτες.

Τα πράγματα κυλούσαν όμορφα, οι συγκοινωνίες ήταν μια χαρά...
, δεν είχαν μεγάλα ελλείμματα και οι πολίτες προτιμούσαν να πηγαίνουν με μετρό, λεωφορείο, τρόλεϊ, παρά με αυτοκίνητα, ειδικά σε μια δύσκολη εποχή.

Ώσπου ήρθαν οι ευαίσθητοι κοινωνιστές. Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ που θα τα άλλαζε όλα και θα έκανε αναδιανομή του πλούτου υπέρ των φτωχών. Και μαζί βεβαίως ήρθε και το «κίνημα δεν πληρώνω», οι μια ζωή τζαμπατζήδες με τα λεφτά των άλλων. Άρχισε να αυξάνεται η εισιτηριοδιαφυγή, το υπουργείο και ο πρώην Πασόκος και νυν... φίλος του Παππά, κ. Χρ. Σπίρτζης δεν μιλούσε καν στον επικεφαλής των συγκοινωνιών, παρ' ότι είχε κάνει καλή δουλειά. Ήταν όμως των... άλλων.

Ήρθε και η αθλιότητα με τα capital controls και η υπουργάρα αποφάσισε να μην πληρώνει κανείς εισιτήριο μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Ακόμη κι όταν έγινε αυτό, ωστόσο, κανείς δεν πλήρωνε αφού δεν υπάρχουν ελεγκτές στην εποχή της αριστεράς. Στα χρόνια του Τσίπρα δεν υπάρχει εξουσία και έλεγχος, επομένως όλοι οι τζαμπατζήδες κάνουν τρελό πάρτι.

Αποτέλεσμα; Μια μαύρη τρύπα πάνω από 10 εκατ., μια διαλυμένη εταιρεία, μια διοίκηση που δεν είχε καμιά επαφή με την πολιτική ηγεσία και που τελικά παραιτήθηκε αφήνοντάς την ακέφαλη.

Και ήρθε σήμερα ο Σπίρτζης για να ανακοινώσει αύξηση 17%, δηλαδή το εισιτήριο πάει στο 1,40 ευρώ αλλά με 70 λεπτά χρόνο για τις διαδρομές. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εισιτήριο που θα πληρώσουν ποτέ οι πολίτες. Έτσι, μετά τα σπίτια που (δεν) θα έπαιρνε η Αριστερά και μετά την αναδιανομή πλούτου που θα έκανε αλλά την ξέχασε στο δρόμο, έρχεται και το τελικό χτύπημα με τα εισιτήρια του φτωχού.

Γιατί όλα αυτά μοιάζουν με τις τελευταίες ημέρες μιας άθλιας κυβέρνησης; Μήπως τελικά έχει αρχίσει να ξηλώνεται το κουβάρι;

antinews.gr