EE: Οι χώρες-μέλη αποφασίζουν για τις ανακλήσεις οχημάτων Volkswagen

0
Επαφίεται στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβλέψουν τις ανακλήσεις των οχημάτων της Volkswagen, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μία ημέρα αφότου οι γερμανικές αρχές υποχρέωσαν της αυτοκινητοβιομηχανία να προχωρήσει στην ανάκληση 2,4 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στη Γερμανία.

Οι γερμανικές αρχές έδωσαν την εντολή για την ανάκληση των οχημάτων που φέρουν το παράνομο λογισμικό ....
το οποίο παραποιεί τους ελέγχους για την εκπομπή καυσαερίων στα αυτοκίνητα με μηχανές ντίζελ, όμως «δεν μπορούν να εποπτεύσουν αυτήν την ανάκληση παρά μόνο στο γερμανικό εδαφος. Για τον λόγο αυτό οι άλλες χώρες-μέλη θα πρέπει να παρακολουθούν αν η Volkswagen θα ανακαλέσει τα εν λόγω οχήματα στο έδαφός τους», εξήγησε η Κομισιόν.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανακοινώσει πάντως την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να ανακαλέσει συνολικά 8,5 εκατομμύρια οχήματα σε όλη την Ευρώπη, στις αρχές του 2016. Λίγο νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών (KBA) της Γερμανίας διέταξε την ανάκληση 2,4 εκατομμυρίων οχημάτων, κάτι πρωτοφανές αφού συνήθως οι γερμανικές αρχές επιβλέπουν αυτές τις ανακλήσεις αλλά δεν τις επιβάλουν. Περίπου ένα εκατομμύριο οχήματα αναμένεται να ανακληθούν στη Βρετανία και άλλα τόσα στη Γαλλία.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)