«Πρόβα πολέμου» από τις ΗΠΑ με τη δοκιμή της νατοϊκής αντιπυραυλικής άμυνας στην Σκωτία!

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει τις πρώτες δοκιμές του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το έγκυρο αμυντικό portal, Military.com, επικαλούμενο πηγή του 6ου αμερικανικού στόλου. Αυτό αναφέρει και ο ρωσικός τύπος, ο οποίος παρακολουθεί το θέμα από «κοντά».

Στις δοκιμές θα συμμετάσχουν αξιωματικοί από τις Ηνωμένες Πολιτείες..., τον Καναδά, την Ισπανία, τη Γαλλία..., το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία, την Νορβηγία και την Ιταλία. Τέσσερα πλοία των ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στην δοκιμή, ενώ θα υπάρχουν παρατηρητές από οκτώ άλλες χώρες.

Η δοκιμή περιλαμβάνει την εκτέλση του σεναρίου της αναχαίτησης ενός οπλισμένου βαλλιστικού πυραύλου ο οποίος θα κατευθύνεται σε ειδικό χώρο στα νησιά Εβρίδες, στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας. Προβλέπεται επίσης η ίδια διαδικασία με άλλο πύραυλο εναντίον πολεμικών πλοίων.

Οι δοκιμές θα διεξαχθούν για να δοκιμαστούν επί του πρακτέου ο συντονισμός των δράσεων των νατοϊκών δυνάμεων ενάντια σε έναν αριθμό εχθρικών «εισερχομένων» πυραύλων.

Στην δοκιμή θα δοκιμαστεί η αντίδραση του ενιαίου συστήματος της αντιπυραυλικής άμυνας. Θα συμμετέχουν επίσης και αντιπυραυλικά συστήματα «Aegis», με την συμμετοχή περισσοτέρων από 30 πολεμικών πλοίων του αμερικανικού ναυτικού, τα οποία είναι εξοπλισμένα με πυραύλους SM-3.
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αναπτύσσουν την αντιπυραυλική άμυνα στην Ευρώπη για περισσότερα από 10 χρόνια, επικαλούμενοι απειλή από το Ιράν.

pentapostagma.gr