ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - Τζιχαντιστές έφτασαν στο νησί με καΐκια!

0
Οι μυστικές υπηρεσίες της Κύπρου δέχτηκαν πληροφορίες για αριθμό ατόμων που έφτασαν ως πρόσφυγες από την Συρία τις οποίες και εξετάζουν με πάσα σοβαρότητα.

Την ίδια ώρα έχει ζητηθεί συνδρομή ξένων υπηρεσιών, οι οποίες εξετάζουν το θέμα σε συνεργασία με τις κυπριακές αρχές...

Σαν βόμβα έσκασε η πληροφορία σε αστυνομία και ΚΥΠ ότι η κάθοδος μεταναστών στην Κύπρο, που επιβιβάζονται στα πλοιάρια με προορισμό την ελπίδα, πιθανόν να φέρνει ανάμεσα τους και τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους.

Όπως αποκαλύπτει το MEGA, ενώπιον των αρχών υπάρχουν στοιχεία τα οποία διερευνώνται και κάνουν λόγο για τζιχαντιστές ανάμεσα στους 114 μετανάστες που έφτασαν την περασμένη εβδομάδα στο Ακρωτήρι από την Συρία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, δυο εκ των προσφύγων που έφτασαν μαζί με περίπου άλλους 120 μετανάστες με ένα σαπιοκάραβο στη Λάρνακα τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατέθεσαν στην αστυνομία ότι κατέχουν στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους και έφτασαν στην Κύπρο μαζί με τους 114 μετανάστες που ήλθαν στις Βάσεις.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τα εν λόγω πρόσωπα κατέθεσαν αρχικά στην αστυνομία ότι ανάμεσα στους μετανάστες ενδεχομένως να υπάρχουν 6 με 9 τζιχαντιστές, δίνοντας στις αρχές φωτογραφικό υλικό, περιγραφές προσώπων και στοιχεία, τα οποία έκαναν λόγο ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι γνωστά για μεταφορά οπλισμού και όχι μόνο, και δρουν για λογαριασμό του ισλαμικού κράτους.

Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στην Αστυνομία, η οποία σήμανε συναγερμό και στην ΚΥΠ, άρχισε η διερεύνηση των πληροφοριών σε συνεργασία με τις Βρετανικές Βάσεις, και μέσα από τις έρευνες ταυτοποιήθηκε ότι ένα μέχρι στιγμής πρόσωπο από τους 114 μετανάστες συνδέεται με τα στοιχεία που έδωσαν στις αρχές οι δυο πρόσφυγες.

Στο μικροσκόπιο της ΚΥΠ, αλλά και της αστυνομίες έχουν τεθεί όλες οι πληροφορίες, οι οποίες εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή, εν αναμονή και πληροφοριών από ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, το έργο των αρχών φαίνεται να δυσχεραίνουν οι βρετανικές βάσεις γιατί δεν επιδεικνύουν προθυμία για συνεργασία, και καθυστερούν στη διερεύνηση των στοιχείων.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)