Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας συγκάλεσε ο Πούτιν: "Θέλω να ενημερωθώ για τις επιχειρήσεις στη Συρία"

Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας για την θεώρηση όλης της κατάστασης στο μέτωπο συγκάλεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν χθες(10/10).

O πρόεδρος Πούτιν συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας τη Ρωσικής Ομοσπονδίας...
όπου ζήτησε εκτενή ενημέρωση από τα μέλη του για την επιχείρηση που πραγματοποιεί η ρωσική αεροπορία σε συντονισμό με τις χερσαίες δυνάμεις του συριακού στρατού καθώς και τις δυνατότητες επιπλέον ενίσχυσης των μαχόμενων συριακών δυνάμεων.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου παρέστησαν ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Βαλεντίνα Ματβιένκο, από την Κρατική Δούμα ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της διοίκησης του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβανόφ, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφάλειας Νικολάι Πετρουσέβ, ο υπουργός Εσωτερικών Βλαντιμίρ Κολοκόλτσεφ, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας Αλέξανδρος Μπορίτνικοβ, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού Μιχαήλ Φραντκοβ , ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Ρασίντ Νουργκαλιεφ  και το μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ο Μπορίς Γκριζολφ .

«Ο κ Πούτιν είχε μια σύσκεψη με τα διαρκή μέλη του Συμβουλίου της Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κατά τη σύσκεψη συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία όσο και την διαδραμάτιση της επιχείρησης της ρωσικής αεροπορίας προς υποστήριξη του συριακού στρατού», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Dimitri Peskov.

Το συμβούλιο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς ίσως είνα ιπρόδρομος της μεγαλύτερης εμπλοκής της ρωσικής πολεμικής μηχανής στο θέατρο του συριακού πολέμου με τη νενίσχυση τόσο σε νέα οπλικα΄συστήματα που θα κάνουν τη διαφορά στο πεδίο της μάχης όσο κα ιστην πιθανότητα χερσαίας υποστήριξης μέσω στρατευμάτων είτε ρωσικών είτε συμμαχικών.

Η Ρωσία θα στείλει Τσετσένους στρατιώτες να πολεμήσουν την ISIS;

Μετά και από την πρόταση που έκανε ο Τσετσένος Πρόεδρος Ramzan Kadyrov πριν από λίγες ημέρες στο Κρεμλίνο, να επιτραπεί ένα σώμα στρατού να σταλεί στη Συρία για να πολεμήσει κατά των ισλαμοφασιστών.

Είπε χαρακτηριστικά «Απαιτώ να μας δωθεί η άδεια να έρθουμε στη Συρία και να λάβουμε μέρος σε ειδικές επιχειρήσεις … το 1999, όταν η Τσετσενία ήταν υπό την κατοχή αυτών των διαβόλων [εξτρεμιστών], ορκιστήκαμε στο Κοράνι ότι θα τους πολεμούμε για όλη μας τη ζωή, όπου και αν βρίσκονται».