Παππάς: Άμεσα στη Βουλή το ν/σ για τις τηλεοπτικές άδειες

0
Το νομοσχέδιο για την αδειόδοτηση των τηλεοπτικών σταθμών θα έρθει άμεσα στη Βουλή μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και υπεύθυνος για τα ΜΜΕ, Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το αν άπαντες....
, όλα τα πολιτικά κόμματα, επιθυμούν να βάλουν πλάτη προκειμένου να μπει μία τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.

«Τέτοιου τύπου ανισσόροπες και μια κατάσταση διαρκούς παράτασης του τοπίου του ακανόνιστου, ομολογώ πως θα περίμεναν να καταλάβουν πως ούτε για το προσωπικό συμφέρον της συντηρητικής παράταξης, είναι», τόνισε.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της Ν.Δ. και τις σχετικές δηλώσεις στελεχών της, ξεκαθάρισε πως στο νομοσχέδιο υπάρχει πρόνοια για θέσεις εργασίας με πλήρη απασχόληση: «Προκρίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση το επιχείρημα της απασχόλησης των δημοσιογράφων. Υπάρχει πρόνοια για  διασφάλιση της πλήρους απασχόλησης, ας μη χρησιμοποιήσει η ΝΔ αυτό το επιχείρημα. Εμείς αυτή την κίνηση την κάνουμε για να υπάρξει μία κανονικότητα, για να έχουμε σχήματα επιχειρηματικά βιώσιμα και διαφανή. Να βεβαιωθούμε πως οι όροι δανειοδότησης των ΜΜΕ θα είναι ίδιοι με αυτούς των άλλων επιχειρήσεων, δεν είναι δυνατόν να έχουν προνομιακή μεταχείριση».

Ερωτηθείς για τη διαφημιστική αγορά στα ΜΜΕ, είπε πως πρέπει να γίνει εξαντλητική κουβέντα για εξορθολογισμό της αγοράς και να συζητήσουμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, αλλά τίποτα δεν θα γίνει βιαίως και χωρίς διάλογο.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός υπογράμμισε ότι η «κυβέρνηση θα καταφέρει να αποτρέψει ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές», επιμένοντας στην αποτροπή των απολύσεων, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τον στόχο του κατώτατου μισθού.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, ο Νίκος Παππά είπε: «Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το πρόβλημα, το οποίο είτε έχουμε, είτε δεν έχουμε συμφωνία, είτε είμαστε στο ευρώ, είτε δεν είμαστε, είναι ένα θέμα που προκύπτει από τα θεμελιώδη της οικονομίας, από την υψηλή ανεργία, τα δεδομένα δημογραφικά και την κατασπάραξη των ταμείων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Θα πρέπει να ανοίξει ένας σημαντικός διάλογος, η κυβέρνηση δεν προστρέχει να κάνει τις επιλογές των περικοπών για να πιάνει το διαρκώς μειούμενο ύψος των εσόδων, των εισφορών. Προστατέψαμε το ύψος των παροχών. Πρέπει να ανοίξει ένας διάλογος για τη μετάβαση σε ένα ασφαλιστικό σύστημα που να είναι αποτελεσματικό, να αποτρέπει την ακραία φτώχεια στην τρίτη ηλικία».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στα ευρωπαϊκά θέματα και τη σημαντική επιρροή που ασκεί πλέον η ελληνική κυβέρνηση στο άνοιγμα της συζήτησης στην Ευρώπη, τόσο για το προσφυγικό, όσο και για τις πολιτικές λιτότητας:

«Αν κάτι απέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το καιρό, είναι ότι μπορεί να πυροδοτεί και να επηρεάζει την εξέλιξη της συζήτησης στην Ευρώπη.

Θα το δείτε τις επόμενες ημέρες και στο προσφυγικό και στα θέματα της οικονομικής πολιτικής και των ανοιχτών θεμάτων της διαπραγμάτευσης, κι είμαι αισιόδοξος ότι θα επηρεαστούν και ομάδες πέραν της ευρωομάδας της Αριστεράς και θα τοποθετηθούν με τρόπο που θα συμβάλλει θετικά στην πορεία του ελληνικού προγράμματος και θα καταφέρουμε να αποτρέψουμε ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όπως τις ομαδικές απολύσεις και τη μη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Όσο για τον κατώτατο μισθό, ήταν και παραμένει στόχος μας τα 751 ευρώ».



ΦΩΤΟ: (Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )

Πηγή: stokokkino.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)