Παραβιάζεται το Εθνικό Απόρρητο από κυβερνώντες και κόμματα – Που είναι ο εισαγγελέας;

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Ένα από τα σοβαρότερα αδικήματα είναι αυτό της διαρροής απορρήτων εγγράφων και ιδιαίτερα αυτών που περιέχουν και πληροφορίες εθνικής σημασίας....

Γενικά διαρροή Εθνικών Σχεδίων αλλά και κάθε διαβαθμισμένης πληροφορίας που έχει να κάνει με την εθνική ασφάλεια επισύρει μεγάλες ποινές.

Αυτό που ζήσαμε στη βουλή ήταν μια αποκάλυψη που μας έδειξε πως αντιλαμβάνονται το εθνικό απόρρητο οι ίδιοι οι κυβερνώντες. Είχαμε λοιπόν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη συνεδρίαση της Βουλής, την οποία προκάλεσε η αναφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και άλλων πολιτικών αρχηγών στην επιστολή που απέστειλε το υπουργείο Εξωτερικών στις ηγεσίες των κομμάτων σχετικά με το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών έθεσε το θέμα της δημοσιοποίησης της ύπαρξης του εγγράφου το οποίο χαρακτήρισε απόρρητο και πρόσθεσε ότι η δημοσιοποίηση αυτή βλάπτει τα ελληνικά συμφέροντα.

Για το θέμα πήρε το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος που κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά ότι «ψεύδεται», όταν λέει, ότι τα κόμματα δημοσιοποίησαν απόρρητο έγγραφο, και υποστήριξε ότι το έγγραφο ήταν αδιαβάθμητο ενώ το κατέθεσε στα πρακτικά.


pentapostagma.gr