ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

0
 Βασίλης Τσούγκαρης

Καθημερινά στη χώρα μας σκάει και από ένα άσχημο, μόνο που, δε ξέρω, ο ΕΛΛΗΝΑΣ, δεν αντιδρά, ΔΕΝ κάνει τίποτα, αφήνει τις υποτιθέμενες κυβερνήσεις να οργιάζουν σε βάρος του, να τον φορτώνουν με χίλια δυο, και να βγαίνουν και από πάνω, βγάζοντας τον φταίχτη….
ΝΑΙ, ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ, το έχω ξαναγράψει, ΦΤΑΙΜΕ, γιατί σας ψηφίζουμε ενώ ΞΕΡΟΥΜΕ, το έχουμε ζήσει, πόσο ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, και «ΚΑΡΕΚΛΟΛΑΤΡΕΙΣ» είστε….
Ίσως γι αυτό και ΔΕΝ αντιδρούμε, ίσως γι αυτό κάναμε μια τεράστια γούβα στους καναπέδες μας, γιατί σκεφτόμαστε το φταίξιμο μας, για να μη το πω αλλιώς.
Βγαίνουν λοιπόν «Δημόσιοι Λειτουργοί» (τώρα), και λένε πως ΑΝ δεν είχαμε τη διαφθορά στη χώρα μας, ΔΕΝ θα......
ήμασταν χρεωμένοι, μιας και η …. Διαφθορά, κοστίζει κάποια, πολλά, δισεκατομμύρια….
ΟΛΟ αυτό το «κόστος», ΔΕΝ θα το πληρώσουν οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, τα ΛΑΜΟΓΙΑ που χρόνια τώρα τρώνε με εκατό μασέλες, θα το πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ τα ΘΥΜΑΤΑ, οι ΕΝΟΧΟΙ που τους ψηφίζουμε.
ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ και ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ, αφού βρίσκουν ΚΟΡΟΪΔΑ και τα κάνουν. Να θυμηθούμε κάποια παραδείγματα από το φαγοπότι ΟΛΩΝ των ετών;
Παραδείγματα που τα έχουμε ΜΠΡΟΣΤΑ μας και δε δίνουμε σημασία; Άντε, ας πω ΕΝΑ….
Να πω το παράδειγμα με ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, που από εκεί που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, δεν ήταν ικανοί να μοιράσουν δύο γαϊδάρων άχυρο, βρεθήκαν με ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ εντελώς…. «ξαφνικά»;
Τέλος πάντων, πολλοί θα πουν πως αυτά είναι ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ, και ΑΝ συνεβαιναν γινόταν επί…. Και θα αρχίσουν να τα ρίχνουν οι μεν στους δε, και ξέρετε σε ΠΟΙΟΥΣ αναφέρομαι…
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΝ δε το καταλάβατε, πολύ σύντομα, έρχονται κάτι ξεγυρισμένες κατραπακιές, που δε θα προλαβαίνουμε να πληρώνουμε.
Η «κυβέρνηση», κάνει …. «σχέδια» που θα μας … «τσούξουν».
Για διαβάστε λίγο την είδηση….
«Μόνιμο capital control για δημοσίους υπαλλήλους & συνταξιούχους: 150 ευρώ την εβδομάδα – Τα υπόλοιπα με κάρτα
Μέτρο-σοκ, για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους περιγράφει ρεπορτάζ στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Το Βήμα», σύμφωνα με την οποία, τα capital controls γίνονται μόνιμα για τις δύο παραπάνω κατηγορίες, όπως εμφανίζεται να σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση φέρεται να έχει στα «σκαριά» σχέδιο για την υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων και έλεγχο στις αναλήψεις μετρητών. Βασικός άξονας του σχεδίου, σύμφωνα πάντα με «Το Βήμα», είναι να περικοπεί στις παραπάνω κατηγορίες η εβδομαδιαία λήψη μετρητών από τις τράπεζες στα 150 ευρώ από τα 420 ευρώ που είναι σήμερα.
Τα υπόλοιπα χρήματα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας. Το μέτρο φέρεται να έχει πρωταρχικό στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Από τη συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να εξαιρεθούν συνταξιούχοι άνω των 75 ετών και όσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου η χρήση του πλαστικού χρήματος είναι περιορισμένη.
Τέλος, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης θα δίνονται κίνητρα σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, όπως για παράδειγμα πίστωση για αγορές σε ποσοστό 20%-30% που θα παρέχουν μεγάλα σούπερ-μάρκετ και άλλες εταιρείες, οι οποίες θα έχουν έρθει σε συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών.»
ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr
Άντε βρε, καλά κρασιά. Ας απολαύσουμε το ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΚΙ που θα έρθει, να είστε σίγουροι, και μη μασάτε τα περί  «πατάξεως της φοροδιαφυγής» και άλλων πετεινών, γιατί ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. Αν ήθελαν κάτι τέτοιο, μπορούσαν και μπορούν ΧΘΕΣ να το πετύχουν αφού ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, είναι φιλαράκια, συνεργάτες…..
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, πάρετε βαθιά ανάσα. ΕΡΧΟΝΤΑΙ και άλλα δεινά. Πολλοί λένε πως είναι λίγα τα ψωμιά της κυβέρνησης αυτής, και πως πάμε για κοινωνική έκρηξη, Σίγουρα πάμε για κάτι τέτοιο, μόνο που ΕΜΕΙΣ κλαίμε, και ΑΥΤΟΙ γελάνε και θα γελάνε για πολύ ακόμα. ΟΛΟΙ.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΑΞΕ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ, να το κάνουν πιο ισχυρό, για να μας εξοντώσουν πιο εύκολα….
Θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)