Aνεκπλήρωτες Προσδοκίες

0


Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)


Ανεκπλήρωτες  προσδοκίες. Φρούδες ελπίδες συνταξιοδότησης!
Εξανεμίστηκαν, λόγω ασυμβατότητας, και οι τελευταίες πιθανότητες είσπραξης των (γλίσχρων) συντάξεων ιδίως για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν!.......
Οι ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΟΥΛΗΔΕΣ αρμόδιοι, συνεπικουκούμενοι από τους .... συναρμόδιους, στην απελπισία τους, να εξοικονομήσουν χρήματα σκέφτονται το αδιανόητο:
Να συνδέσουν τις συντάξεις ("Σ") με το προσδόκιμο επιβίωσης("Π.Ε").
Όλα θα αναθεωρούνται προς τα πάνω. Τόσο τα όρια του " Π.Ε", όσο και του χρόνου έναρξης καταβολής της "Σ". Αντισταθμιστικά, εξισορροπιστικά θα μειώνεται τόσο το ποσό της "Σ". Όσο και ο χρόνος διαρκείας καταβολής της.
Είναι βέβαια παρήγορο ότι ο στόχος των στοργικών αρμοδίων είναι να προλάβει ο κάθε ΣΥΝΤΑΞΗΛΗΠΤΗΣ να την απολαυάνει μόνον για.......
15 χρόνια (αρχικά).
Αν ο μ.ο (= μέσος όρος) του "Π.Ε" είναι πχ τα 85 χρόνια, τότε - 15 = 70. Στα 70 θα την πάρει τη "Σ" (!).
Αν πάει το "Π.Ε" στα 95 τότε: 95-15=80.Τότε θα δοθεί.
Αν όμως περάσει στα 115-15 = 100 (!).
Εδώ λέγεται ότι θα συγκροτηθεί επιτροπή σοφών ώστε να θεσπιστούν διακρατικές συμφωνίες - επουράνιες και επίγειες - ώστε να στέλνονται (με κούριερ αγγέλων;) εκεί  ψηλά οι εδώ χθαμαλές "Σ". Χωρίς φυσικά αιδώ!
Σημειώστε ότι τα 15 χρόνια δεν αποτελούν ταμπού.
Ενδέχεται να γίνουν 10 ή και 5, ανάλογα με τις, τότε οικονομικές δυνατότητες των Ταμείων (ή μήπως και τις επιδόσεις  των ανεπαρκών ιθυνόντων;)
Η σμίκρυνση αυτή θα οδηγήσει σε ελαχιστοποίηση του χρόνου συνταξιοδότησης, προς όφελος του δημοσίου.
Αν είναι πχ 5 χρόνια, τότε αν το "Π.Ε" πάει στα 100 χρόνια, μόνον μετά τα 95 του θα πάρει "Σ". (Αν ζήσει και προλάβει).
Πιο πριν θα ..... προσεύχεται - εργαζόμενος; - να γίνει 95 ετών(!).
(Σ.Σ Θα χορηγούν άραγε ... κάρτες σίτισης;).
Τραγική ειρωνεία.  Ό,τι πάρει τότε θα είναι τόσο λίγο που δεν θα μπορεί να επιβιώσει ώστε να φθάσει τα πολύποθα 100 !!!).
Πως όμως θα προσδιοριστεί το "Π.Ε"; Άλλο θα έχουν οι καμπίσιοι, οι παραθαλάσσιοι, οι βουνίσιοι; Θα θεωρηθεί ως μία - ενιαία περιφέρεια ένας γιγαντιαίος Καλλικράτης όλη η Ελλάδα;
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Ηλικία, υγεία, αναπηρία, προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες. Εξατομικεύσεις οι οποίες μπορεί να εμφανίζουν χαοτικές διαφορές ανάμεσα σε άτομα της ίδιας ηλικίας.





ΥΓ. Είναι παντελώς περιττή η προσπάθεια παρακολούθησης της παράλογης προσέγγισης του ζητήματος από μέρους των υπευθυνοανεύθυνων "λειτουργών".
       Προεξάρχει (προεξοφλώντας την αποτυχία) ο παραλογισμός που θέλει την πρόσδεση  / (συν) πόρευση δύο παράταιρων, αταίριαστων: της συνταξιοδότησης  και του προσδόκιμου επιβίωσης (!).
       Προσδοκούμε, ως λαός, το καλύτερο και μας παρουσιάζουν το χειρότερο.
        Άραγε θα αποφύγουμε το τρισχειρότερο αν θεσπίσουμε τη σύνδεση της διατήρησης / παραμονής των εν λόγω στις θέσεις τους, με το "προσδόκιμο διανοητικής επάρκειας";.
       Ή πλανώμαι πλάνην  οικτράν -  ο αφελής - προσδοκώντας ανάσταση νεκρών (εγκεφάλων);

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)