Το ανύπαρκτο Plan B

Λοιπόν Καραγκιόζη με τα εμπριμέ πουκάμισα. Άσε τα παραμύθια.
Δεν ετοίμαζες plan B για τη δραχμή για να το εφαρμόσεις, τελικά είσαι αυτός που δόλια μας έβαλε στον μονόδρομο χωρίς επιστροφή για τη δραχμή...ΕΣΎ δόλια ενήργησες γιατί:

α) Άφησες τις τράπεζες με διαθέσιμα μόλις 1,2δις € και μετά επέβαλες capital controls

β) Έκλεισες τις τράπεζες ενώ μπορούσες να κάνεις capital control με τις τράπεζες ανοικτές, φυσικά πολύ πριν κατρακυλήσουν τα διαθέσιμα στο ένα δις.

γ) Στράγγιξες κάθε ρευστότητα η οποία ήταν μη ορατή, αδειάζοντας τα ταμεία των δήμων, των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ, των νοσοκομείων. Έτσι στέρησες και την τελευταία δυνατότητα αιφνιδιασμού στο να εμφανιστεί έκτακτη ρευστότητα 2 έως 3 δις στο να κάνει τα capital control πολύ πιο ήπια.

Αυτά στοιχειοθετούν ότι εσύ και ο Σόιμπλε είχατε τον ίδιο κοινό σκοπό την ΔΡΑΧΜΗ. Και όχι την συντεταγμένη πορεία προς αυτήν αλλά την άτακτη καταστροφική έξοδο. Το plan B είναι παραπλανητική δικαιολογία.

ΕΣΥ επέβαλες στη χώρα το τεράστιο κόστος των capital controls, ΕΣΥ επέβαλες το κλείσιμο καταστροφή του χρηματιστηρίου, ΕΣΥ έφερες ύφεση πάνω από 4 %, ΕΣΥ κατέστρεψες τις Ελληνικές Επιχειρήσεις εγκλωβίζοντας τα χρήματά τους στις τράπεζες, ευνοώντας τις πολυεθνικές και όλα αυτά με ΔΟΛΟ.

Όταν κάνεις παρέα με το Γιωργάκη, την Παναρίτη, το Σόρος την Lazard είσαι με τους Λύκους και όχι με τα πρόβατα.


paragoume.wordpress.com