Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων στην Ευρώπη

0
Οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που κατακλύζουν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων που μεταναστεύουν στις χώρες αυτές.

Πριν από μερικά χρόνια, πολλοί Έλληνες έλεγαν πως οι μετανάστες έπαιρναν τις δουλειές των Ελλήνων στην Ελλάδα· άλλο που οι περισσότεροι μετανάστες...
έκαναν δουλειές που οι Έλληνες δεν καταδέχονταν να κάνουν, ήταν ανασφάλιστοι και πληρώνονταν -όταν πληρώνονταν- με ψίχουλα.

Τώρα που, εξαιτίας της χρεοκοπίας και της ανεργίας, οι Έλληνες μεταναστεύουν μαζικά στις βόρειες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι μετανάστες τους ακολουθούν εκεί για να τους πάρουν τις δουλειές.

Γιατί οι Ευρωπαίοι να προσλάβουν Έλληνες -που είναι απαιτητικοί και κακομαθημένοι- και να μην προσλάβουν Σύρους και Αφγανούς που θα τους δουλεύουν σχεδόν τζάμπα;

Γιατί να πάρει ο Ευρωπαίος έναν Έλληνα ή μια Ελληνίδα με πέντε πτυχία να του ξεσκατίζει τη μάνα ή τον πατέρα, και να μην πάρει έναν γιατρό από τη Συρία για την ίδια δουλειά με τα μισά χρήματα;

Οι μετανάστες κόβουν τα όνειρα των Ελλήνων για …καριέρα στην Ευρώπη.

Πρέπει να κρατάμε με τη βία τους μετανάστες στην Ελλάδα, για να μην χάνουν τις δουλειές οι Έλληνες στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να φυλακίζουμε τους μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, για να μην μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε στην Ευρώπη να μας παίρνουν τις δουλειές.

Γιατί να μπορούν οι μετανάστες να φεύγουν από την Ελλάδα και εμείς να μένουμε φυλακισμένοι εδώ; Να φυλακιστούν κι αυτοί.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν θεωρούν την Ελλάδα Ευρώπη -έρχονται εδώ και λένε «Εμείς θέλουμε να πάμε στην Ευρώπη»- αλλά ούτε οι Έλληνες θεωρούν την Ελλάδα Ευρώπη πια, και φεύγουν κι αυτοί μαζικά για την …Ευρώπη.

Οι εικόνες με τους Σύρους πρόσφυγες να προσπαθούν να δραπετεύσουν από την Ελλάδα στα σύνορα με την ΠΓΔΜ τα λένε όλα.

Αν σκεφτείς πως οι Ελληναράδες κατηγορούσαν για όλα τους μετανάστες -ακόμα και για την χρεοκοπία της χώρας-, το γεγονός πως σήμερα Έλληνες και μετανάστες δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα και διεκδικούν την ίδια δουλειά στην «Ευρώπη», είναι Θεία Δίκη.

Τελικά, τις απαντήσεις σε όλα τα θέματα τις δίνει η ίδια η ζωή.

Αρκεί να έχεις λίγη υπομονή.

pitsirikos.net

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)