Γιατί δεν πρέπει να βιαστούν να αποχωρήσουν όσοι διαφωνούν με την κωλοτούμπα Τσίπρα

Να μην βιαστούν όσοι διαφωνούν με την κωλοτούμπα Τσίπρα να αποχωρήσουν από το κόμμα. Μερικούς από τους λόγους: 

1. Το κόμμα είχε πρόγραμμα και πολιτική κατεύθυνση. Δεν άλλαξε το κόμμα αλλά η ΠΟΣ (Προεδρική Ομάδα Σύριζα). Η απατεωνιά χρεώνεται στα πρόσωπα. και το κόμμα δεν τους ανήκει....
 2. Οι βιαστικές κινήσεις δεν είναι ώριμες κινήσεις και δεν συνυπολογίζονται όλα τα δεδομένα, Η παρόρμηση δεν είναι καλός σύμβουλος.

3. Ο Τσίπρας έχει σύντομη ημερομηνία λήξης. Ο κόσμος σιγά σιγά ήδη στρέφεται εναντίον του, ενώ με την φιλομνημονιακή του πολιτική, τα σκληρά μέτρα και το" λέρωμα" της αριστερής εικόνας του, θα προκαλέσει την αντίδραση επιπλέον κόσμου εντός του Συριζα, που απλά θέλει χρόνο για να συνειδητοποιήσει τα αποτελέσματα της κολοτούμπας. Ο Τσίπρας με την ομάδα του θα απομονωθούν εκ των πραγμάτων και θα αποτελέσει μια "δεξιά" παρένθεση. Είναι θέμα χρόνου.

4. Κανένας φιλομνημονιακός δεν πρόκειται να στηρίξει- ψηφίσει Τσίπρα ή Συριζα. Τα ποσοστά έχουν ήδη αρχίσει να καταρρέουν. Υπάρχουν "γνήσια" κόμματα της διαπλοκής για τον φιλομνημονιακό δρόμο.

5. Δρόμος χωρίς εμπόδια, για το έργο του Τσίπρα με αποχώρηση των διαφωνούντων. Παράλληλα θα ενσωματωθούν νέα πρόσωπα τυχοδιώκτες, με τα οποία ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να δώσει το στίγμα ενός νέου πόλου (νεοπασόκ) στα πολιτικά δρώμενα για να μπορέσει να ισχυροποιηθεί.Παράλληλα θα εκμεταλλεύεται και θα οικιοποιείται την ταμπέλα της αριστεράς για ευνόητους λόγους.

6. Τα βρωμοΜΜΕ θα χτυπήσουν αλύπητα και θα περιθωριοποιήσουν οποιαδήποτε αντιμνημονιακή νέα δύναμη προκύψει. Θα έχουν το άλλοθι του Συριζα και του Τσίπρα ως "αντιμνημονιακή δύναμη", Σίγουρα θα προσπαθήσουν να αναδείξουν κάθε πραγματική αντιμνημονιακή δύναμη ως Συμμορία . Ενώ ήδη βλέπουμε να διαδραματίζει ρόλο το εγκατεστημένο μνημονιακό παρακράτος, όπως γίνεται με τους νομικούς τυχοδιωκτισμούς Βαρουφάκη.

7. Χρειάζεται ομόνοια και συνεργασία μεταξύ των διαφωνούντων, και συμπόρευση σε μία ΚΟΙΝΗ πορεία. Ας μην γίνουμε θύματα του "διαίρει και Βασίλευε..." Μην ξαναγυρίσουμε σε συνιστώσες και ο καθένας μόνος του! Δεν θα υπάρχει μέλλον...

8. Υπάρχει ανάγκη για ένα γενικότερο πολιτικό σχεδιασμό. Που θα δίνει συλλογικά απαντήσει σε όλα τα θέματα, στην πράξη και όχι γενικές θεωρίες.

manole- Νικολαϊδης Μανώλης

manole-elefteroipolites.blogspot.gr