Ισπανός κατακρεούργησε τον… Βασιλιά της Ζιμπάμπουε (vid)

0
Ο Cecil ήταν ένα από τα διασημότερα λιοντάρια της Αφρικής και η δημοφιλέστερη τουριστική ατραξιόν για το πάρκο Hwange National Park στη Ζιμπάμπουε. Το 13χρονο αρσενικό λιοντάρι ήταν το καμάρι του πάρκου και ένα από τα πιο αγαπητά ζώα και η είδηση του θανάτου του από τα χέρια ανθρώπου προκάλεσε εκτός από θλίψη, και οργή....

Το κουφάρι του Cecil βρήκαν οι φύλακες του πάρκου αποκεφαλισμένο και γδαρμένο πριν από αρκετές μέρες, αλλά μόλις πρόσφατα έγινε γνωστή η θλιβερή απώλεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το λιοντάρι έπεσε θύμα ενέδρας με δόλωμα. Ο κυνηγός που σκότωσε το ζώο φέρεται να είναι Ισπανός και οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει πληρώσει 50.000 ευρώ σε ντόπιους κυνηγούς που τον βοήθησαν να εντοπίσει και να σκοτώσει το ζώο. Δύο από αυτούς έχουν συλληφθεί, αλλά ο Ευρωπαίος ύποπτος ακόμη δεν έχει εντοπιστεί. Οι κυνηγοί κατηγορούνται πως σκότωσαν το λιοντάρι σε περιοχή που προστατεύεται ή πως προσπάθησαν να το δελεάσουν ώστε να βγει εκτός των ορίων και να μπορέσουν να το σκοτώσουν σχεδόν νόμιμα. Οι δύο συλληφθέντες επιμένουν πως αυτοί και ο πελάτης τους κυνηγούσαν νόμιμα και πως δεν είχαν ιδέα για το πόσο σημαντικό ήταν το λιοντάρι. Αυτό που θέλουν τώρα οι αρχές της Ζιμπάμπουε είναι εκτός από το να εντοπίσουν τον επικεφαλής κυνηγό, να βρουν και το κεφάλι του ζώου προκειμένου να εμποδιστεί η πώληση του σαν τρόπαιο.

Πηγή: www.lifo.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)