Είναι ο Αλέξης Γερμανοτσολιάς η αφελής? - Πως οδηγηθήκαμε ως εδώ


ΧΑΘΗΚΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ,ΟΧΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3


Fantoma Rimbaud

Βλέπω σήμερα πολλούς έχοντας χάσει την ψυχραιμία τους και εν θερμώ να αποκαλούν τον Αλέξη γερμανοτσολιά και ότι αυτό ήταν το αρχικό του σχέδιο....να μας δέσει με μνημόνιο.


Είναι όμως έτσι?

Τι έγινε λοιπόν και φτάσαμε σε νέο μνημόνιο?

Φυσικά εκτός από τα αρνητικά στοιχεία του μνημονίου που στρέφονται ενάντια στα λαϊκά στρώματα έχει και θετικά στοιχεία αλλά δεν θα σταθώ σε αυτό...θα το κάνουν άλλοι.

Αυτό που θα αναζητήσω είναι το πως φτάσαμε να μιλάμε για αριστερό μνημόνιο.

Ο Τσίπρας έκανε το τεράστιο λάθος να πιστέψει ότι θα μπορούσε να επιβάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση την θέληση του Ελληνικού λαού,έτσι δεν προετοιμάστηκε για την άρνησή τους.

Όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι δεν θα επέτρεπε η Ευρώπη να γίνει αυτό...και ας ήξεραν ότι είχε απόλυτο δίκιο...και ας ήξεραν ότι είχαν κάνει λάθη.Αν δέχονταν το πρόγραμμα του Σύριζα θα παραδέχονταν την ήττα τους και αυτό είναι απολύτως σίγουρο ότι δεν θα το έκαναν.

Ακόμη και έτσι όμως υπήρχαν έστω και ελάχιστες ελπίδες να επιβάλει την πολιτική του δείχνοντας όμως πυγμή στην εσωτερική διαπλοκή πράγμα που δεν έγινε και πήγε στην μάχη χωρίς συμμάχους και αφήνοντας στα μετόπισθεν τον εσωτερικό εχθρό να κάνει πάρτι.

Μέχρι τελευταία στιγμή όταν ακόμη και ο Βαρουφάκης πρότεινε αναλυτικό σχέδιο grexit πίστεψε ότι οι Ευρωπαίοι θα πάρουν υπόψη τους την λαϊκή ετυμηγορία του δημοψηφίσματος(ας μην ξεχνάμε τι έλεγε πριν το δημοψήφισμα...ότι αυτό θα του έδινε καλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί.)

Έτσι προχώρησε μέχρι το αδιέξοδο μην έχοντας άλλες δυνάμεις να κάνει πίσω.

Τι πρέπει να γίνει τώρα?


Πρώτα απ όλα πρέπει να αναγνωρίσει τα λάθη του.

Δεύτερο να συνεννοηθεί με όλο το κόμμα το πως πρέπει να πορευθούν από εδώ και πέρα και να χαραχθεί νέα στρατηγική που θα την υπηρετήσουν όλοι ανεξαιρέτως.
Να πάψουν να υπάρχουν τάσεις μέσα στο κόμμα και να αντικατασταθούν από γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή απόψεων...κανένας δεν έχει το αλάθητο ούτε είναι περισσότερο αριστερός από του άλλους.

Τρίτο να πατάξει την διαπλοκή σε χρόνο μηδέν...όχι άλλο πια "έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη"

Προϋπόθεση των παραπάνω:
Να μην πέσουμε στην παγίδα της ανθρωποφαγίας καθώς πολλά δημοσιεύματα θα μας κατευθύνουν προς αυτό με πρώτον και καλύτερο τον Σκάι-ξεφτίλες