Αριστερός «τσαμπουκάς»

0


Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης


Οι καταστάσεις που βιώνουμε στη Χώρα μας και πρωτόγνωρες είναι, και σε θολό μέλλον μας οδηγούν, και τέλος αποδεικνύουν ότι η «πολιτική» είναι μια σοβαρή δουλειά για να την κάνουν ορισμένειοι άσχετοι και ανεπιτήδευτοι.
Αν δεν έχεις δουλέψει, ή μάλλον αν δεν έχεις εργαστεί (γιατί όλοι τους μας δουλεύουν) αν δεν έχεις περάσει την αγωνία του «αύριο» που πρέπει να τακτοποιήσεις τις υποχρεώσεις σου, να δουλέψει κανονικά το μαγαζί σου, να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου, την εφορία, τις ασφαλιστικές σου υποχρεώσεις, το προσωπικό σου, για να σου μείνουν και κάτι για να συντηρήσεις την οικογένεια σου, είσαι ανίκανος και ανάξιος να προσφέρεις υπηρεσία, πόσο μάλλον να κυβερνήσεις μια Χώρα.
Η «κυβερνητική» δεν ασκείται με κληρονομικό δικαίωμα, ούτε με προαπαιτούμενο την συνδικαλιστική πορεία, ούτε με παράδοση-παραλαβή. Χρειάζεται γνώση των καταστάσεων που βιώνουν η Χώρα και οι πολίτες της, γνώση του διεθνούς περιβάλλοντος που.........
δραστηριοποιείται η Χώρα και των υποχρεώσεων της απέναντι στους πολίτες και στο περιβάλλον αυτό. Και κάτι άλλο που λίγοι διαθέτουν, ικανότητα να έχεις διορατικότητα, να βλέπεις μπροστά.
Αυτοί που σε μια βραδιά αποφάσισαν με τσαμπουκά να κλείσουν τις τράπεζες και να επιβάλλουν τον έλεγχο κεφαλαίων, απέδειξαν την ανικανότητα, την άγνοια τους, και τον μέγιστο βαθμό ηλιθιότητας που τους διακατέχει.
Προφανώς πίστεψαν ότι οι τράπεζες λειτουργούν όπως το ηλεκτρικό στο σπίτι τους. Ότι δηλαδή με ένα «κλικ» του διακόπτη μπορούν να κλείσουν και με ένα ακόμα «κλικ» μπορούν να ξαναλειτουργήσουν.
Δεν διέθεταν την στοιχειώδη γνώση των συνεπειών της ενέργειας τους.
Δεν σκέφτηκαν την αφάνταστη ταλαιπωρία εκατομμυρίων πολιτών να στήνονται επί μία ώρα κάθε μέρα στα ΑΤΜ των τραπεζών για να εισπράξουν το ποσό των 60 ευρώ από τα χρήματα τους, τα δικά τους χρήματα, λες και περίμεναν να εισπράξουν την ελεημοσύνη από τον κάθε ηλίθιο «φιλάνθρωπο» πολιτικό, να μη μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους, να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ανειλημμένες υποχρεώσεις.
Δεν σκέφτηκαν ότι η ενέργεια τους αυτή ήταν βούτυρο στο ψωμί των συστημικών παπαγάλων που τρομοκρατούν τους πολίτες από τις τηλεοράσεις για «κούρεμα των καταθέσεων». (Αλήθεια μ αυτούς πότε τελειώνουμε;;;;;)
Δεν σκέφτηκαν τις επιχειρήσεις που στερούμενες αυτή την όποια ρευστότητα είχαν στη διάθεση τους αδυνατούσαν και αδυνατούν να κινήσουν την παραγωγική τους διαδικασία, να προβούν σε εισαγωγή πρώτων υλών, να κάνουν μεταποιήσεις και εξαγωγές, γονατίζοντας την οικονομία και τους φορείς της.
Δεν σκέφτηκαν τον μεγάλο κλονισμό της εμπιστοσύνης τόσο των πολιτών, των επιχειρηματιών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Χώρας για την πολιτική που ακολουθούν οι άσχετοι αυτοί που νομίζουν ότι ό,τι κάνουν είναι ένα «ανώδυνο πείραμα».
Δεν σκέφτηκαν ότι το τραπεζικό σύστημα έχει σαν θεμέλιο την εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτό και αυτή την εμπιστοσύνη την ξεθεμελίωσαν ανεπανόρθωτα, με πολύ άγριο και πρωτόγονο τρόπο.
Δεν σκέφτηκαν ότι δεν είναι επιτυχία της Κυβέρνησης να αναγγέλλεται πως η  καταβολή των συντάξεων θα γίνει στην ώρα τους και να καμαρώνουμε γι αυτό.
Μας λένε ότι σε ένα μήνα αποσύρθηκαν καταθέσεις από τις τράπεζες ύψους επτά δισεκατομμυρίων ευρώ. Και λίγα είναι. Σιγά-σιγά θα φύγουν πολύ περισσότερες γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη των πολιτών.
Αν μπορεί ο κάθε άσχετος υπουργίσκος ή δεν ξέρω ποιος άλλος να κλείνει σε μια βραδιά τις τράπεζες γιατί να τις εμπιστεύεται ο κόσμος;;;;;
Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη θα δείξει στο μπαούλο του, το στρώμα του, ακόμα και στο θάψιμο στην αυλή του από ένα σύστημα που άγεται και φέρεται από άσχετους.
Το δε αστείο είναι ότι βγήκε η κυρία Κατσέλη σαν πρόεδρος της ΕΕΤ να ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων που απέσυραν οι καταθέτες πάλι στις Τράπεζες. Για να τα πάρουν πίσω πότε;;; Του Αγίου!! Ή στην καλύτερη περίπτωση με 60 ευρώ την ημέρα.
Και ναι μεν οι τράπεζες μπορεί να έκλεισαν με ένα «κλικ» του διακόπτη όμως για να μπορέσουν να λειτουργήσουν όπως πριν ένα μήνα, πολύ φοβάμαι ότι δεν αρκεί ένα ακόμα «κλικ», αλλά θα περάσουν πολλοί μήνες δυστυχώς.
Το σλόγκαν «πρώτη φορά αριστερά» θα αλλάξει νόημα και θα γίνει ή μάλλον έγινε «πρώτη και τελευταία φορά αριστερά».
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μέτρα και αποφάσεις που επιβάλλονται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου πέραν της φασιστικής επινόησης που τις γεννά, παράλληλα δείχνουν ένα πανικό αυτών που τις επιβάλλουν.
Ο κόσμος ψήφισε αριστερά επειδή είχε αγανακτήσει από την προηγούμενη διακυβέρνηση των δύο κομμάτων-σφετεριστών της εξουσίας τα τελευταία σαράντα χρόνια. Και είδε μια αριστερά που του έταζε βελτίωση των συνθηκών του, να του επιδεινώνει τη διαβίωση σε πολύ χειρότερο βαθμό απ ότι οι προηγούμενοι.
Σίγουρο μετερίζι η «αντιπολίτευση», μπορείς να ασκείς κριτική για κάθε τι που κάνουν οι άλλοι κρίνοντας από απόσταση και εκ του ασφαλούς. Όταν όμως κληθείς να ασκήσεις εξουσία διαπιστώνεις ότι τα κάρβουνα πάνω στα οποία θα περπατήσεις είναι αναμμένα, εσύ δεν είσαι «αναστενάρης» και όχι μόνο καίγεσαι αλλά μαζί σου καίγονται όλοι όσοι σε εμπιστεύθηκαν και αυτό είναι μεγάλο κρίμα. Όχι για σένα, αλλά για τους άλλους, αυτούς που σου δάνεισαν την ψήφο τους.
Ο κόσμος τώρα περιμένει από σας κύριοι της «αριστεράς» να ξυπνήσετε, να καταλάβετε το μέγεθος της ζημιάς που έχετε προκαλέσει, να αφήσετε κατά μέρος τις όποιες ιδεολογικές σας αντιπαλότητες και να συναποφασίσετε, να βρείτε τρόπους να βγάλετε τη Χώρα και τους πολίτες από το βούρκο της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας και της αγωνίας για το αύριο που τους έχετε βουλιάξει.
Μέχρι να έρθει η ώρα να μας αφήσετε και σεις ήσυχους και μετανοιωμένους.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)