ΤΟ “ΟΧΙ” ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙ

της Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου


Στον απόηχο του νέου μεγάλου “ΟΧΙ” που είπε ο Ελληνικός Λάος την 5 Ιουλίου 2015 δηλώνοντας και επισήμως αυτό που έλεγε από το 2008, που βλέποντας την κατάντια του κράτους από την διαφθορά από την μια και το αδιέξοδο της συνεχούς λιτότητας από την άλλη, με ολοένα και δυνατότερο τρόπο, με κορύφωση τις μεγαλειώδεις αντιμνημονιακές διαδηλώσεις παντός είδους, τις κινητοποιήσεις και τέλος το Δημοψήφισμα, πρέπει να μην αφήσουμε να αγνοήσουν το “ΟΧΙ” μας :
          Είναι σαφές ότι ο Τσίπρας εν χορώ με όλους τους άλλους του πολιτικού συστήματος (ασχέτως χρωμάτων και ‘ιδεολογιών’) πάει να συνθηκολογήσει με συμφωνία σε βάση που ο Λαός απέρριψε με το Δημοψήφισμα και που άρα ως βάση δεσμεύεται νομικά να μην αποδεχτεί επί ποινή ακυρότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο.
          Αυτό το έχει και ο ίδιος παραδεχτεί όταν δήλωσε ότι σε περίπτωση που βγει το “Ναί” αυτό θα είναι νόμος του .......
κράτους και θα πάει να υπογράψει την συμφωνία που απέρριψε. Συνεπώς, το ίδιο ισχύει και για το “ΟΧΙ” και άρα ως Νόμο του Κράτους που απέρριψε την βάση συμφωνίας Γιούνγκερ ΔΕΝ νομιμοποιείται να αποδεχτεί καμμία τέτοια συμφωνία με τέτοια βάση ή έστω και ένα από τα απορριπτέα εντός της συμφωνίας μέτρα.
          Η μόνη συμφωνία που μπορεί να δεχτεί πρέπει να περιλαμβάνει :
* ελάφρυνση κόστους ζωής για όλα τα κοινωνικά στρώματα από εισοδήματα ανύπαρκτα έως 50.000 ευρώ καθαρά
* σησάχθεια χρέους που προέρχεται από αντισυνταγματική απαίτηση φόρων/εισφορών/τελών/κλπ επιβαρύνσεων, όπου η αντισυνταγματικότητα έγκειται σε μη αναλογική κατανομή βαρών/φορολόγηση
*άμεση έκδοση κάθε φυγόδικου ή υπόπτου για διασπάθιση δημοσίου χρήματος ή άλλου είδους εγκλήματος τραπεζικού, χρηματοπιστωτικού, οικονομικού ή απάτης εις βάρος του δημοσίου/Πολιτών και που αυτή την στιγμή προστατεύονται στο εξωτερικό
*άμεση καταβολή κάθε φόρου που έχει αποφύγει ξένη εταιρεία και άμεση ένορκη εξέταση των αναθέσεων/απευθείας αναθέσεων έργων/προμηθειών/ εκμετάλλευσης/πώλησης εγχώριας ή διεθνούς εταιρείας ή ομίλου
*πάγωμα κάθε οφειλής της Ελλάδος εντός και εκτός της Χώρας έως τον δικαστικό έλεγχο της νομιμότητας αυτής
*ειδική προστασία της ΕΚΤ προς τις Ελληνικές τράπεζες άνευ δεσμεύσεως του Κράτους ή εθνικοποίηση των τραπεζών
*επανέλεγχος του συστήματος χρέους που διέπει όλη την Ευρώπη ώστε να σταματήσει η επιρροή του χρέους στις Εθνικές Κυριαρχίες
* άμεση καταβολή κάθε οφειλής προς την Ελλάδα από κάθε πηγή ή κράτος
          Βάλαμε τις ανωτέρω αρχές για να δώσουμε μια ιδέα της εντελώς διαφορετικής λογικής από αυτήν στην οποία πάει παράνομα και προδοτικά να μας ξαναϋποτάξει ο Τσίπρας (της λογικής παίρνω δάνεια για  να ξεπληρώσω δάνεια, συρρικνώνοντας και ξεπουλώντας την περιουσία μου μπιρ παρά).
          Στην ουσία όλοι, και ο Τσίπρας, είχαν ποντάρει στο “Ναί” την 5-7-2015 και είχαν στρατηγική που θα βασιζόταν στο “Ναί”.
          Τους βγήκε το “ΟΧΙ” από την σέντρα, καθ’ ότι η πλύση εγκεφάλου των καναλιών και η τρομοκρατία των δανειστών/εταίρων/θεσμών απέτυχε παταγωδώς και τώρα προσπαθούν με διάφορες ανυπόστατες ερμηνείες να πουν ότι το “ΟΧΙ” σημαίνει “Ναί” και να πλασσάρουν/ακολουθήσουν ακριβώς την ίδια πολιτική που είχαν σχεδιάσει για το “Ναί”.
          Το “ΟΧΙ” όμως πάντα σημαίνει “ΟΧΙ” και έχουμε σαφή λίστα μέτρων και λογικής που έχουμε επίσημα και νομικά απορρίψει.
Άρα, κάθε συμφωνία της ίδιας Μνημονιακής λογικής και βάσης είναι απορριπτέα σύμφωνα με την λογική και βάση από την οποία προέκυψε το “ΟΧΙ”.
          Δυστυχώς, στην τεχνική και κοροϊδία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεργάζεται πλήρως και το ΚΚΕ, το οποίο έκανε ό,τι μπορούσε για να στηρίξει την Μνημονιακή γραμμή και να βγει το “Ναί” (είτε με την αποχή είτε με τα άκυρα ψηφοδέλτια που εξασφάλιζαν ότι το “ΟΧΙ” δεν θα εκφραζόταν) και τώρα συνεχίζει αντίστοιχα.
          Αλλά και αυτή η μανούβρα ήταν ανόητη διότι αποδυνάμωσε στα αποτελέσματα το “Ναί” ακόμα περισσότερο :
Εφ’ όσον το ΚΚΕ ψήφισε ΑΠΟΧΗ ή ΑΚΥΡΟ τότε μπορούμε ασφαλώς με συν ή πλην 5 ποσοστιαίες μονάδες να πούμε ότι τα ποσοστά της Αποχής & του Ακύρου προσμετρώνται στο “ΟΧΙ” εκτινάζωντας την απόρριψη των Μνημονίων σε ποσοστό πάνω από 75% όπως είχαμε προβλέψει βάσει των σφυγμομετρήσεων μας και είχαμε ανακοινώσει την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 στην ραδιοφωνική μας συνέντευξη στην εκπομπή του κ. Φώτη Γιοβαννόπουλου.
          Βάσει λοιπόν όλων των ανωτέρω οποιοδήποτε δικαστήριο στο οποίο και θα προσφύγουμε θα βρει οποιαδήποτε παρεμφερή (είτε ‘βελτιωμένη’ είτε όχι) Μνημονικού τύπου δανειοληπτική συμφωνία απορριπτέα, παράνομη και αντισυνταγματική σύμφωνα με την Εντολή/τοποθέτηση του Κυρίαρχου Ελληνικού Λαού για την τύχη του.
           Ο μόνος τρόπος να περάσει τέτοια συμφωνία είναι να φέρει σε νέο Δημοψήφισμα την νέα συμφωνία και να εγκριθεί ή να απορριφθεί και αυτή από τον Λαό.
          Μάλιστα, δεδομένου ότι πλέον ο Λαός μίλησε στην διαπραγμάτευση (δημιουργώντας  νομικό προηγούμενο) το ορθόν είναι να εγκρίνει και κάθε απορρέουσα ή επόμενη συμφωνία από τούδε και στο εξής, όπως και κάθε απόκλιση από το όποιο προεκλογικό πρόγραμμα εγκρίθηκε ανά πάσα στιγμή, δεδομένου ότι όλες οι συνέπειες οικονομικές, κοινωνικές, βιολογικές αφορούν και επηρρεάζουν αποκλειστικά και μόνο τον Λαό και όχι το πολιτικό προσωπικό που τις εισάγει στην κοινωνία.
          Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κλείσει η δίοδος που με τόσο κόπο, θυσίες και αίμα ανοίξαμε επί τέλους και να αφήσουμε να μας πάρουν την δύναμη του “ΟΧΙ” μας μέσα από τα χέρια μας μαζί με την δύναμη να αποφασίζουμε εμείς για το δικό μας μέλλον και το μέλλον των παιδιών και της Χώρας μας.
          Για αυτό τον σκοπό τις επόμενες ημέρες θα συντάξουμε κατάλογο/λίστα με τα απορριπτέα μέτρα από τον Λαό καθώς και θα προτείνουμε νομική γραμμή για να προασπίσουμε αυτή την απόφαση.