Φοβήθηκαν το “κούρεμα” καταθέσεων και έχασαν τα λεφτά τους

Φοβήθηκαν το “κούρεμα” καταθέσεων και έχασαν τα λεφτά τουςΕμπιστεύτηκαν τον διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας ο οποίος ... φρόντισε να τους φοβίσει λέγοντας ότι έρχεται κούρεμα καταθέσεων, του έδωσαν τα χρήματά τους για να τα ... επενδύσει και βρέθηκαν ... στον άσσο. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον απατεώνα τραπεζικό και τώρα αναζητούν τα θύματά του που όπως φαίνεται είναι πολύ περισσότεροι από τέσσερις όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία και το ποσό πολύ μεγαλύτερο από 1,2 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εντοπιστεί ως τώρα.

Τρεις υπηρεσίες της Αστυνομίας, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, της Ασφάλειας και του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων συνεργάστηκαν και συνέλαβαν τον 49χρονο τραπεζικό στην περιοχή της Δυτικής Αττικής το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο 49χρονος τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2013, με την ιδιότητα του Διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας έπειθε πελάτες να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους σε επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο θα τους παρείχε «ασφάλεια καταθέσεων», σε περίπτωση «κουρέματος».

Τα θύματα έδιναν τα χρήματά τους όμως στη συνέχεια εν αγνοία τους ο τραπεζικός έχοπντας τα στοιχεία τους έκανε αναλήψεις μεγάλων ποσών. Μόνο από τέσσερα θύματα κατάφερε να αποσπάσει 1.223.000 ευρώ.

Πηγη φωτογραφιας ΕΛ.ΑΣ.

Ο 49χρονος πάντως φαίνεται πως ήταν έτοιμος... για όλα αφού στην κατοχή του βρέθηκαν 2 πιστόλια, τρία περίστροφα, καραμπίνες και κυνηγετικά όπλα...

Τα περισσότερα χρήματα των θυμάτων πάντως φαίνεται πως έχουν κάνει... φτερά καθώς ο 49χρονος είναι εθισμένος στον τζόγο.

Ταυτότητα πλαστικοποιημένη σε δερμάτινη θήκη με χρυσό αστέρι που έγραφε Αλβανικό Κέντρο Μελετών Τρομοκρατίας και Οργανωμένου Εγκλήματος με τη φωτογραφία του. Αυτή η ταυτότητα έχει δοθεί στην κρατική ασφάλεια για επιπλέον έρευνα προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο ο άνθρωπος αυτός να είχε σχέσεις με Αλβανούς και να προέβαινε ακόμη και σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.