Αλέξης Τσίπρας: Αν θέλουν ένα πρωθυπουργό εξευτελισμένο δεν είμαι εγώ

Αλέξης Τσίπρας: Αν θέλουν ένα πρωθυπουργό εξευτελισμένο δεν είμαι εγώ «ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΩ ΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΤΟΝΙΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ

Με μια παλικαρίσια δήλωση, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση επικράτησης του ΝΑΙ δεν θα υπογράψει μνημόνιο....
Θα σεβαστεί όπως είπε τη λαϊκή ετυμηγορία και θα δρομολογήσει τις εξελίξεις με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν είναι Πρωθυπουργός «παντός καιρού».

Σίγουρος και με ψηλά το κεφάλι ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε για άλλη μια φορά ηχηρό μήνυμα ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει μαριονέτα του συστήματος. Παραμένει πιστός μέχρι το τέλος στην υποσχεσή του ότι θα υπηρετήσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως δεν μπορεί να κάνει πίσω και να υπογράψει μνημόνια. «Αν ο ελληνικός λαός θέλει νέα μνημόνια δεν θα την υπηρετήσουμε αυτή τη λογική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Η φράση με την οποία έστειλε μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ήταν η ακόλουθη: «Αν ο λαός θέλει έναν ταπεινωμένο και εξευτελισμένο πρωθυπουργό δεν είμαι εγώ, ας διαλέξουν κάποιον άλλο, υπάρχουν πολλοί».
Γι’ αυτό το λόγο ζήτησε ισχυρό «ΟΧΙ» προκειμένου όπως είπε να ενισχυθεί η διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και μετά το δημοψήφισμακαι εκτίμησε πολλές φορές ότι ο λαός θα επιβιώσει. «Μας κλείσαν τις τράπεζες για να μην πάμε στις κάλπες».
Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε το βρώμικο παιχνίδι των δανειστών οι οποίοι πίεζαν την ελληνική κυβέρνηση να λάβει απεχθή μέτρα και να τα παρουσιάσει ως ελληνικές προτάσεις!
Όπως είπε, δεν μπορούσε να δεχθεί τελεσίγραφα. «Μου έδωσαν ένα τελεσίγραφο 48 ωρών και τους το επέστρεψα με το λαό».

«Δεν πιστεύω ότι θέλουν να μας πετάξουν έξω από το ευρώ και δεν θα το κάνουν» εκτίμησε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι το κόστος ενός Grexit είναι τεράστιο.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν οι Έλληνες πουν «όχι» και αν υπάρχει plan b για την χώρα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ως επιλογή την έξοδο από το ευρώ, ωστόσο, τόνισε πως έχει την ευθύνη για την επιβίωση του ελληνικού λαού.
Καθόλη τη διάρκεια της συνέντευξής του ήταν ψύχραιμος ενώ τόνισε πολλές φορές ότι ο λαός θα φτάσει στο δημοψήφισμα παρά τους εκβιασμούς.