Γλέζος: Αν επικρατήσει το «ναι» πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση και προκηρυχθούν εκλογές

0
Σε περίπτωση που στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου επικρατήσει το «ΝΑΙ» η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί και να προκηρυχθούν εκλογές, ξεκαθάρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.
Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ξεκαθάρισε ότι «οφείλει να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να προκηρύξει εκλογές. Χωρίς συζήτηση».
Απέκλεισε δε κατηγορηματικά το σχηματισμό της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Να γίνει εθνική κυβέρνηση με ποιούς; Με αυτούς οι οποίοι ως εκφραστές της πολιτικής, έφεραν το λαό σε αυτό το σημείο πού τον έφεραν, αντιτάχθηκαν στο θέμα της ανεργίας, στο θέμα της λιτότητας , στο θέμα του υποσιτισμού του ελληνικού λαού; Έξι χρόνια......
κυβερνούσαν.
Δεν μπορώ να κάνω συνεργασία με αυτούς τους ανθρώπους, ποιος να τους πιστέψει; Εκτός αν φτάσουν στο σημείο να πουν ότι ανακαλώ όσα είπα ως τώρα , ανακαλώ τη στάση μου», ανέφερε.
Αναφορικά με την «επόμενη ημέρα» ενός «ΟΧΙ», ανέφερε:
«Αν υπερασπιστεί ο ελληνικός λαός το δικαίωμά του , το επόμενο βήμα, νομίζω είναι η πρόταση, την οποία έχει καταθέσει ο καγκελάριος της Αυστρίας Φάιμαν και που την έχω καταθέσει πολύ καιρό πριν κι εγώ προσωπικά . Λέω δεν συμφωνούμε , δεν υπάρχει συμφωνία. Έχετε τις απόψεις σας , έχουμε τις δικές μας .
Ένα χρονικό διάστημα παγώνουν τα πάντα, ως προς τη δανειοδότηση της χώρας και την εξόφληση των δανείων και ύστερα από το τέλος του διαστήματος αυτού, ελάτε να τα κουβεντιάσουμε ένα ένα χωριστά. «Έλα εδώ Ραχόι , λες μας έδωσες 26 δις εκατ., ονομαστικό δάνειο. Πόσο είναι το πραγματικό που μας έδωσες, τόσο, τα τοκοχρεολύσια τόσο καιρό. Μήπως το έχουμε ξοφλήσει; Αν δεν το έχουμε ξοφλήσει, ας το ολοκληρώσουμε. Κι αν το έχουμε ξεπεράσει μήπως πρέπει να μας τα δώσετε πίσω;»

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)