To «όχι» της ΟΥΕΦΑ έγινε «κ. Κοντονή να βοηθήσουμε»

0
Οχι μόνο δεν αντιδρά, αλλά τίθεται και στην διάθεση της ελληνικής πολιτείας για συνεργασία. Και όσοι θεωρούσαν σίγουρο ένα ποδοσφαιρικό grexit, πιθανότατα να ανασκευάσουν μετά την σημερινή εξέλιξη . Με επιστολή της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή - την οποία φέρνει στο φως το dailygoal.gr- η ΟΥΕΦΑ δια στόματος Ινφαντίνο, ξεκαθαρίζει πως δεν έχει την οποιαδήποτε αντίρρηση για το νομοσχέδιο και επιπλέον εκφράζει την προθυμία της για συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση....

Συγκεκριμένα, η ΟΥΕΦΑ έστειλε σήμερα επιστολή την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας Τζιάνι Ινφαντίνο, προς τον υφυπουργό αθλητισμού, Στ. Κοντονή στην οποία όχι μόνο δεν απειλεί με αποβολή την ΕΠΟ από τους κόλπους της αλλά αντίθετα δηλώνει έτοιμη «με σεβασμό να βοηθήσει σε οποιαδήποτε περαιτέρω αναθεώρηση της ελληνικής αθλητικής νομοθεσίας».

Πλέον, μένει να διαπιστωθεί εάν ανάλογη θα είναι και η θέση της ΦΙΦΑ που έχει τον πρώτο λόγο και στην οποία κοινοποιείται αντίγραφο της επιστολής όπως και στην ΕΠΟ.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Κοντονή
Σας γνωστοποιούμε ότι λάβαμε την επιστολή, με ημερομηνία 12 Μαΐου 2015, με την οποία μας ενημερώνετε ότι το νομοσχέδιο "Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις" έχει εγκριθεί από την ελληνική βουλή.
Παρακαλούμε, να γνωρίζετε ότι η UEFA είναι έτοιμη με σεβασμό να βοηθήσει σε οποιαδήποτε περαιτέρω αναθεώρηση της ελληνικής αθλητικής νομοθεσίας. Όμως, θα θέλαμε μετ΄ επιτάσεως να προτείνουμε ένας εκπρόσωπος της FIFA και ένας της ΕΠΟ επίσης να προσκληθούν να παρακολουθήσουν κάθε σχετική συνάντηση. Υποθέτοντας ότι αυτό είναι αποδεκτό από εσάς θα είμαστε ευτυχείς να καθορίσουμε ένα μέλος του νομικού μας τμήματος για να εργαστεί μαζί σας πάνω το θέμα».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)