Project Network: Αυτή Είναι η Μηχανή Προπαγάνδας του Putin

Για να δείτε το video με ελληνικούς υπότιτλους πατήστε «Ρυθμίσεις» και επιλέξτε «Ελληνικά»

Τι κι αν η οικονομία της χώρας πάει από το κακό στο χειρότερο; Τι κι αν όλος ο πλανήτης αντιδράει στην εισβολή στην Ουκρανία; Το τελευταίο διάστημα υπάρχει ένα κύμα πατριωτισμού και υπερηφάνιας στη Ρωσία. Και η δημοτικότητα του Vladimir Putin βρίσκεται στα ύψη. Δεν είναι τυχαίο που χιλιάδες Ρώσοι έχουν βγει στους δρόμους τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να στηρίξουν τον πρόεδρό τους....

Το Κρεμλίνο δείχνει τα τελευταία χρόνια να ελέγχει τόσο τους δρόμους, όσο και τα μίντια, τα οποία στηρίζουν τις απόψεις και τις πολιτικές του Putin. Την ίδια ώρα πολλά ανεξάρτητα ΜΜΕ κάνουν τα πάντα για να ακουστεί η φωνή τους, σε μια περίοδο που μεγαλώνει ο κίνδυνος για τους δημοσιογράφους και τα μέσα που τα βάζουν με την κυβέρνηση.

Το VICE News ταξίδεψε στη Ρωσία και συνάντησε τον Noize MC στη Σιβηρία, έναν ράπερ του οποίοι οι αντικυβερνητικές δηλώσεις τον έχουν βάλει στη «μαύρη λίστα» της κυβέρνησης. Παράλληλα πήγαμε στη Μόσχα και συναντήσαμε την καλύτερη μηχανή προπαγάνδας του Putin, το Project Network. Μια ομάδα νέων ανθρώπων που είναι αφοσιωμένοι στον πρόεδρό τους και θέλουν να «φτιάξουν» την επόμενη γενιά των Ρώσων, σύμφωνα με τα πρότυπά του.