Λογοκρισία και παραπληροφόρηση από το MEGA για τον κλάδο των Φαρμακείων”

0
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι ΝΠΔΔ, εκπροσωπεί 11.000 φαρμακεία και αποτελεί σύμφωνα με το νόμο τον επίσημο σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα φαρμακευτικής νομοθεσίας.
Παρά το γεγονός αυτό στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο που προβλήθηκε την Κυριακή 3 Μαΐου, παρουσιάσθηκαν οι απόψεις μεμονωμένου προσώπου που εκπροσωπεί νεοσύστατο Σωματείο με ολιγομελή αριθμό μελών...

– φαρμακείων που εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, χωρίς να ζητηθεί και η άποψη του ΠΦΣ που εκπροσωπεί το σύνολο των φαρμακείων της χώρας.

Μάλιστα θεωρούμε πως ξεπερνά κάθε όριο δεοντολογίας αλλά και αντικειμενικότητας, ότι παρά το γεγονός θέλησε να παρέμβει τηλεφωνικώς ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος , για πολλοστή φορά ανέμενε στο ακουστικό του και φυσικά ποτέ δεν βγήκε στον αέρα.

Τα διευρυμένα φαρμακεία είναι ελάχιστα στη χώρα, για παράδειγμα σας αναφέρουμε πως σε σύνολο 3500 φαρμακείων στην Αττική σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι 164 (απόφαση Περιφερειάρχη Αττικής 21264/28.11.2014), και είναι προφανές ότι δεν μπορεί η άποψη των ελαχίστων να υπαγορεύσει την άποψη στη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου και να επιβάλλει κανόνες.

Το κανάλι σας ηθελημένα ή μη, παραπληροφορεί δεδομένου ότι η εκπρόσωπος των συγκριμένων φαρμακοποιών, ανέφερε για 4000 απασχολούμενους και την δημιουργία 2000 θέσεων εργασίας .

Αλήθεια όταν η συγκριμένη ομάδα φαρμακείων επισήμως αριθμεί 257 μέλη, πως αυτοί οι αριθμοί μπορούν να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;

Στις δε αιτιάσεις της για αναζήτηση του τζίρου από αλλού, ξεχνά προφανώς πως το φαρμακείο δεν είναι οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα και αδειοδοτείται για λόγους που έχουν σχέση με την Δημόσια Υγεία.

Οι όροι του ανταγωνισμού από τους οποίους προφανώς διακατέχεται η συγκεκριμένη φαρμακοποιός δεν συνάδουν με την λειτουργία των φαρμακείων αλλά με άλλου είδους πολυκαταστήματα.

Δεν είμαστε υπέρ των αποκλεισμών – αν και στην περίπτωση μας φαίνεται να ισχύει όσον αφορά το κανάλι σας – ωστόσο για λόγους πληρέστερης και αντικειμενικότερης ενημέρωσης των τηλεθεατών σας οι θέσεις του ΠΦΣ , ως επισήμου οργάνου των 11.000 φαρμακοποιών πρέπει να δημοσιοποιούνται.

Για τους παραπάνω λόγους καταγγέλλουμε την μονομερή ενημέρωση που έγινε από την συγκεκριμένη εκπομπή και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος που είναι και ο επίσημος εκπρόσωπος όλων των φαρμακοποιών και τον οποίο αγνόησαν επιδεικτικά οι δημοσιογράφοι της εκπομπής , δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε στημένη εκπομπή.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

«Πορτοσάλτε και Αδωνις ... δύο σε πακέτο του ενός»


Με τον κύριο Πορτοσάλτε, όπως και με άλλους δημοσιογράφους της πολιτικής σκηνής της χώρας που τελευταία παίρνουν θέσεις επί ζητημάτων που δεν γνωρίζουν (όπως πρόσφατα ο κος Χατζηνικολάου και άλλοι του MEGA), δεν έχω τίποτε χωρίσω. Ομως δεν υπάρχει και τίποτε το κοινό.... Από κοινωνικοπολιτικής πλευράς μέχρι αισθητικής και ... φιλοσοφίας!!!

Εχει μία διαχρονική μνημονιακή θέση ως πολίτης, την οποία με...

... φανατισμό υπερασπίζεται (δεν είναι κακό να υπερασπίζεσαι την θέση σου) και η οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την δική μου.

Ως πολίτης μπορεί να έχει οποιαδήποτε άποψη για οποιοδήποτε θέμα αλλά ως δημοσιογράφος οφείλει να παίρνει ΙΣΕΣ αποστάσεις και να αποφεύγει την προσπάθεια να επιβάλλει την άποψή του. Οφείλει να μην είναι εμπαθής και προκατειλημμένος ούτε να προσπαθεί για την διαμόρφωση «καταλλήλου κλίματος» όπως συνήθως συμβαίνει στην εκπομπή του!!!

Η όλη προσπάθεια της διαμόρφωσης καταλλήλου κλίματος και υπεράσπισης της άποψης που για διαφόρους λόγους τον συμφέρει, φαίνεται και από το γεγονός της επιλογής των καλεσμένων οι οποίοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα του.

Παρακάμπτει αρμόδια όργανα και συλλόγους που δεν του είναι αρεστοί, επιλέγει άτομα που ενισχύουν την άποψή του, προσπαθεί να ενδυναμώσει μικροσυμφέροντα που πηγάζουν από ευκαιριακές μικροομάδες με σκοπό να αναδείξει την ΜΙΑ και μοναδική πλευρά που επιθυμεί. Φθάνει μάλιστα σε τέτοιο σημείο, ώστε να δηλώνει ΔΗΜΟΣΙΑ με το θράσος που διαθέτει, ότι καλεί στην εκπομπή του μόνο συνδικαλιστές που μπορεί να συνεννοηθεί, καθυβρίζοντας ταυτοχρόνως όλους τους υπόλοιπους και ειδικά όσους του ... αντιστέκονται.

Προσφιλής προσκεκλημένος του ο γνωστός γυρολόγος «πολιτικός» Αδωνις, ο οποίος όπως φαίνεται ταιριάζει απόλυτα με την φιλοσοφία του και τις εμμονές του... Εμμονές εναντίον του κλάδου αλλά κυρίως εναντίον μου προσωπικά αφου δεν κατάφερε να με κάνει ... συνδικαλιστή του ... άρματός του!

Είναι φυσικά δικαίωμά του η επιλογή των καλεσμένων του στα πλαίσια της ιδιωτικής λειτουργίας του σταθμού στο οποίο εργάζεται, αλλά δεν είναι δημοκρατική και ηθική η συμπεριφορά αποκλεισμού «ανεπιθύμητων», «αντιδραστικών» και «ενοχλητικών» φωνών. Η ένταξή του αποκλειστκά στην μνημονιακή πτέρυγα της πολιτικής ζωής του τόπου είναι επίσης δικαίωμά του και η υπεράσπιση των συμφερόντων του εργοδότη του απόλυτα κατανοητή.

Όμως από την άλλη μεριά είναι απόλυτο δικαίωμά μας να μην συμμετέχουμε σε στημένα παιχνίδια ούτε να ακολουθούμε τις επιλογές του. Ευτυχώς για τον τόπο και για την δημοκρατία ο προυλαρισμός θέσεων και απόψεων εξακολουθεί να υπάρχει και να υπηρετείται από άλλες πηγές πληροφόρησης και από άλλες εκπομπές.

Μπορεί να θεωρεί ότι το μικρόφωνο του παρέχει την δύναμη να βρίζει, να χλευάζει και να διακωμωδεί όσους δεν συμφωνούν με την φιλοσοφία του ή εκφράζουν την «άλλη άποψη», αλλά αυτό στην καθομιλουμένη ορίζεται ως αλαζονική συμπεριφορά, πράγμα που δεν περιποιεί τιμή ούτε γι αυτόν ούτε για τον σταθμό στον οποίο εργάζεται ...

Οσο για τον Άδωνι ... το να ασχολείται κανείς μαζί του , είναι σαν να κάνει μνημόσυνο σε ένα παρελθόν με το οποίο κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί...


Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΦΣ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)