FIFA: Νικητής ο «αιώνιος» Μπλάτερ - αποσύρθηκε ο πρίγκιπας Αλί

0
Πρόεδρος της FIFA για 5η συνεχή χρονιά επανεξελέγη ο Σεπ Μπλάτερ, μετά τις σημερινές εκλογές στη Ζυρίχη. Ο Ελβετός παράγοντας παρά τα σκάνδαλα που ξέσπασαν, παραμένει ανίκητος και θα διανύσει την 5η του θητεία στον προεδρικό θώκο της ανώτατης αρχής του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, καθώς ούτε ο Πρίγκιπας της Ιορδανίας, Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν κατάφερε να τον εκθρονίσει από την ηγεσία της...

Το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που ξέσπασε παραμονές των αρχαιρεσιών με τη σύλληψη δεκάδων νυν και πρώην μελών της FIFA που κατηγορούνται για δωροδοκίες, και ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεν στάθηκε εμπόδιο στην επανεκλογή του 80χρονου «ισχυρού άνδρα» της παγκόσμιας συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Η διαδικασία οδηγήθηκε στο δεύτερο γύρο, καθώς οι 133 ψήφοι που έλαβε αρχικά ο Μπλάτερ και οι 73 που πήρε ο Αλί δεν ήταν αρκετοί για να εκλέξουν το νικητή. Ο Πρίγκιπας της Ιορδανίας αποφάσισε να αποχωρήσει πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου, ευχαριστώντας θερμά τους ψηφοφόρους του. Ο Μπλάτερ πανηγύρισε τη μεγάλη του νίκη, η οποία θα του δώσει την ευκαιρία να ηγηθεί το κορυφαίου παγκόσμιου οργανισμού γι άλλα 4 χρόνια!

Αρκετοί ήταν εκείνοι που αποδοκίμασαν στην αίθουσα τον Μπλάτερ, ο οποίος στις δηλώσεις μετά την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο της FIFA, είπε: «Πρώτα από όλα θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου στον Πρίγκιπα Αλί. Διότι ήταν ένας άξιος αντίπαλος και πέτυχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να πει 'όχι, πάμε παρακάτω' και ίσως τότε να είχα πάρει περισσότερες ψήφους. Θέλω να σας ευχαριστήσω που με δεχτήκατε και μου δίνετε την ευκαιρία για άλλα τέσσερα χρόνια. Θα μείνω στη διακυβέρνηση αυτού του πλοίου, που λέγεται FIFA και θα το επαναφέρουμε στην ηρεμία».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)