Μπαράζ συλλήψεων στελεχών της FIFA στη Ζυρίχη για διαφθορά

0
FIFAΣε σειρά συλλήψεων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της FIFA, με κατηγορίες που σχετίζονται με διαφθορά, προχώρησε η ελβετική αστυνομία σε ξενοδοχείο στη Ζυρίχη, όπου διεξάγεται η ετήσια συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει και η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο της FIFA.


Οι κατηγορίες προκύπτουν, σύμφωνα με την New York Daily News, από έρευνες του FBI και των αμερικανικών φορολογικών αρχών και αφορούν σε διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για "μίζες" εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 6 αξιωματούχοι της FIFA, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται πάντως ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ζεπ Μπλάτερ. Οι συλληφθέντες κρατούνται προκειμένου να εκδοθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η FIFA έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα τα τελευταία χρόνια, μετά τις αποκαλύψεις για χρηματισμό στελεχών της προκειμένου να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Κατάρ για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)