Μπλάτερ - FIFA εναντίον Πλατινί - UEFA

0
Μπλάτερ - FIFA εναντίον Πλατινί - UEFAΟ Σεπ Μπλάτερ, πρόεδρος της FIFA, ο οποίος επανεξελέγη χθες για πέμπτη θητεία στην ηγεσία της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, κατήγγειλε σήμερα το "μίσος που προέρχεται όχι μόνο από ένα πρόσωπο στην UEFA...
, αλλά από έναν οργανισμό, την UEFA, η οποία δεν έχει καταλάβει ότι έγινα πρόεδρος το 1988", τόνισε μιλώντας στο ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS.

Όταν ρωτήθηκε για τον Μισέλ Πλατινί, πρόεδρο της UEFA, ο οποίος είχε ζητήσει την παραίτησή του, ο Μπλάτερ απάντησε: "συγχωρώ όλο τον κόσμο, αλλά δεν ξεχνώ". Ο πρόεδρος της FIFA δήλωσε εξάλλου "σοκαρισμένος" από τις κατηγορίες της αμερικανικής δικαιοσύνης, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όσον αφορά την αμερικανική δικαστική έρευνα η οποία οδήγησε στη σύλληψη επτά αξιωματούχων της FIFA στη Ζυρίχη την Τετάρτη, ο 79χρονος Ελβετός εξέφρασε τη λύπη του: "Υπάρχουν σημάδια που δεν μπορεί να είναι λανθασμένα: οι Αμερικανοί ήταν υποψήφιοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και έχασαν (...) Εάν οι Αμερικανοί έχουν να κάνουν με οικονομικά αδικήματα ή του κοινού ποινικού δικαίου που αφορούν βορειοαμερικανούς ή νοτιοαμερικανούς πολίτες, τους συλλαμβάνουν εκεί, όχι στη Ζυρίχη ενώ διεξάγεται ένα συνέδριο".

Και τόνισε: "Μην ξεχνάτε ότι οι ΗΠΑ είναι ο υπ 'αριθμόν ένα χορηγός του χασεμιτικού βασιλείου, συνεπώς του (ηττημένου) αντιπάλου μου (πρίγκιπα 'Αλι), η υπόθεση βρωμάει".

Όσον αφορά τις μελλοντικές σχέσεις με την UEFA, Μπλάτερ δήλωσε: "Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την UEFA και η UEFA δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εμάς".

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)