Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης


Ελλάδα του 2015, χώρα των «μεταρρυθμίσεων», του μνημονίου (ακέραιου η σχισμένου δεν έχει σημασία), Ελλάδα της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, της ΦΤΩΧΕΙΑΣ, της ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ και του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, Ελλάδα που αν παλιότερα «έτρωγε» απλά τα παιδιά της, τα τελευταία χρόνια όχι μόνο τα τρώει, αλλά τα καίει κιόλας, μη τυχόν και μείνει κάποιο «ίχνος» τους.
Αδέλφια, όπως βλέπουμε, ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει αλλάξει, και ας έχουμε «νέα» κυβέρνηση, και όπως πάνε τα πράγματα, ΤΙΠΟΤΑ δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο…
Έγραψα σε προηγούμενα άρθρα μου για τα ΒΡΩΜΕΡΑ και ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ παιχνίδια που παίζονται στα ΚΕΠΑ, πως ο κόσμος, οι ανάπηροι, οι συγγενείς τους, αλλά και πάρα πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες έχουν αγανακτήσει, και πως το ΜΠΑΜ της αγανάκτησης αυτής, είναι πάρα πολύ.....
κοντά. Αλλοίμονο σε εκείνους που θα πάρουν τα «βόλια». Βέβαια, από προειδοποιήσεις, ΚΑΝΕΝΑ αυτί δεν ιδρώνει, τα ΒΡΩΜΟΠΑΙΧΝΙΔΑ των ΚΕΠΑ συνεχίζονται κανονικά, και όπως φαίνεται (τι κάνει νιάου νιάου κεραμίδια), με τις ευλογίες ΚΑΙ αυτής της κυβέρνησης, η οποία δείχνει την «ευαισθησία» της επιλεκτικά, αλλού και αλλού!
Να δούμε ένα ακόμα δημοσίευμα……
«Έκοψαν το επίδομα σε ανάπηρο καταγγέλλει η ΣΕΑΑΝ
Την υφαρπαγή ενός ακόμα επιδόματος από ανάπηρο καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωσή η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων. Όπως αναφέρουν, ο συγκεκριμένος ασθενής έπαιρνε επίδομα για χρόνια, καθώς είχε κριθεί ανάπηρος σε βαθμό 80%, στα πλαίσια όμως του διαρκούς «κυνηγητού» των αναπήρων που έχει εξαπολύσει και η προηγούμενη αλλά και αυτή η κυβέρνηση, το επίδομα αυτό μειώθηκε κατά 70%. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με την ανοιχτή στήριξη της κυβέρνησης συνεχίζεται το κυνηγητό των ΑμΕΑ, για να κοπούν επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας. Ασθενής χειρουργημένος από κρανιοφαρυγγείωμα (ένας από τους πιο δυσκολοχειρούργητους αντιμετωπίσιμους όγκους του εγκεφάλου), ενώ έπαιρνε επίδομα αναπηρίας για χρόνια κι ενώ έχει απόφαση της ΑΣΥΕ (Ανώτατη Στρατιωτική Υγειονομική Επιτροπή) με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω παραπέμφθηκε στα ΚΕΠΑ, κόπηκε το επίδομά του και του δώσανε 30%, γιατί η ασθένειά του δεν καταγράφεται από το ΚΕΒΑ, ενώ συμπεριλαμβανόταν στον προηγούμενο κανονισμό αναπηρίας με ποσοστό 80% και άνω.
Ο ασθενής Β.Χ. προσέφυγε στη δευτεροβάθμια επιτροπή των ΚΕΠΑ κι αντιμετωπίστηκε αυτός και οι συνδικαλιστές από το ΠΑΜΕ και τη ΣΕΑΑΝ με τον πιο σκληρό τρόπο από την πρόεδρο της επιτροπής. Είναι ένα κλίμα που έχει δημιουργηθεί και καλλιεργηθεί από ψηλά και τα στελέχη του μηχανισμού ότι οι ανάπηροι όλο επιδόματα ζητάνε και γι’ αυτό έχει χρεοκοπήσει και η χώρα. Την ίδια στιγμή, ο ασθενής καλείται να επανεξεταστεί γιατί η επιτροπή δεν είχε την ανάλογη συγκρότηση με ευθύνη της διοίκησης, γιατί πρέπει να εξεταστεί και από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων.
Επιτέλους στοπ! Να σταματήσει η ταλαιπωρία των συγκεκριμένων συναδέλφων και των άλλων, αφού ο συνάδελφος έχει απόφαση ανώτατης κρατικής υγειονομικής επιτροπής, όπως είναι η ΑΣΥΕ που είναι ισότιμη με τα ΚΕΠΑ. Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειές τους θα στηρίξουν με τον αγώνα τους και το συγκεκριμένο συνάδελφο που έχει μπει στο στόχαστρο των κεφαλοκυνηγών, κυβέρνησης, στελεχών του ΙΚΑ και των ΚΕΠΑ.»
ΠΗΓΗ: .902.gr
Τα βλέπετε τα ΧΑΛΙΑ συνέλληνες; Τα είπαμε ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ φορές για τους «ΜΠΑΚΑΛΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ» με τις «λίστες και τα ποσοστά» των παθήσεων, που έγιναν μόνο και μόνο για το ΣΦΑΞΙΜΟ των αναπήρων και των χρόνια πασχόντων, και ας έλεγαν εκείνοι που τα έφτιαξαν ΟΛΑ αυτά πως το έκαναν για την εξάλειψη της ταλαιπωρίας αυτών των ανθρώπων και άλλα ΨΕΜΑΤΑ.
Στη χώρα μας, η ΥΓΕΙΑ και η ανθρώπινη ζωή μετριέται με το ΧΡΗΜΑ που θα βάλει στην τσέπη του το κάθε λαμόγιο. Το άλλο σχέδιο; ΟΛΟΙ να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα, στα ιδιωτικά ιατρεία και κλινικές, και αν έχουν χρήματα, θα ζήσουν, αλλιώς ….
Όσο για τα όποια επιδόματα, τις όποιες αναπηρικές συντάξεις, το ξαναείπαμε, στο τέλος θα τα κόψουν τελείως….
Θα επανέλθω, γιατί, έχουμε και άλλα πολλά..

Βασίλης Τσούγκαρης