Παρασκευή στον εισαγγελέα ο Σπανούλης!

Tο τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού συνεχίζεται κι ένα μέρος του θα παιχτεί και στο γραφείο του αθλητικού εισαγγελέα το πρωί της Παρασκευής (8/5, 11:00). Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα βρεθεί στο γραφείο του Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, ο οποίος επιλήφθηκε της υπόθεσης και ήδη ασκεί κατεπείγουσα έρευνα...


Το αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, θα εξαρτηθεί από την τοποθέτηση του Βασίλη Σπανούλη, αλλά ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζει εκτός των άλλων την πιθανότητα να ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη για το αδίκημα της απειλής.


Ο Βασίλης Σπανούλης θα καταθέσει το πρωί της Παρασκευής (8/5, 11:00) στον αθλητικό εισαγγελέα, αλλά ακόμα δεν είναι γνωστό το τι θα υποστηρίξει. Αυτό, όμως, που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η δικαιοσύνη παίρνει σοβαρά τον ρόλο της, καθώς επιλαμβάνεται αντίστοιχων υποθέσεων είτε αυτές αφορούν το ποδόσφαιρο, είτε το μπάσκετ.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Βασίλης Σπανούλης στο 39' της εξ αναβολής αναμέτρησης της 24ης αγωνιστικής της Α1 ευστοχεί σε τρίποντο και πανηγυρίζει δείχνοντας πως δεν ακούει. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού χρεώνεται με τεχνική ποινή, ενώ την ίδια ώρα αντικείμενα πέφτουν προς τον πάγκο της ομάδας του, ενώ μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού εισβάλει προς τον αγωνιστικό χώρο. Οι Πειραιώτες αποχωρούν για τα αποδυτήρια και το ντέρμπι ολoκληρώνεται με καθυστέρηση.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατά την διάρκεια της διακοπής και μιλώντας στην κάμερα της NOVA εξαπολύει επίθεση στον Βασίλη Σπανούλη, ενώ μετά το τέλος του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» δια στόματος του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστου Σταυρόπουλου προχωρούν σε βαρύτατες καταγγελίες. «Καταδικάζουμε την φραστική επίθεση του κ. Γιαννακόπουλου που ήρθε στα αποδυτήρια προς τον παίκτη του Ολυμπιακού Βασίλη Σπανούλη. Δηλώνουμε ότι θα  καταθέσουμε αμέσως μήνυση και όλα έχουν καταγραφεί σε βίντεο, που θα κατατεθεί εκεί που πρέπει και στις αρμόδιες αρχές και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σταυρόπουλος.

Μετά το  τέλος της αναμέτρησης ο Γιώργος Σκινδήλιας και ο Χρήστος Σταυρόπουλος εκπροσωπώντας την ΚΑΕ Ολυμπιακός καταθέτουν μήνυση εις βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δημοσιεύουν και το video της... ντροπής.


O Σταύρος Κοντονής την Κυριακή (3/5) πήρε θέση για τα λεγόμενα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος με την σειρά του απάντησε στον υφυπουργό αθλητισμού. Ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου την Δευτέρα (4/5) παρενέβη για τις απειλές - σύμφωνα με την ΚΑΕ Ολυμπιακός - του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε βάρος του Βασίλη Σπανούλη, ενώ ο πρώην πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ ανέφερε σε δήλωσή του πως είχε επικοινωνία με τον Βασίλη Σπανούλη την επόμενη ημέρα του ντέρμπι. Η επικοινωνία υπήρξε, αλλά πληροφορίες του SDNA ανέφεραν πως έγινε μέσω ηχητικού μηνύματος που άφησε ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού στον τηλεφωνητή του αρχηγού του Ολυμπιακού.