Όταν το άσπρο γίνεται μαύρο...με φανερό στόχο τον Α.Τσίπρα

Όλοι μάθαμε το κείμενο της πλατφόρμας που απορρίφθηκε αλλά κανείς δεν έμαθε το κείμενο που πέρασε.


Με ρωτούσαν φίλοι μου αν απορρίφθηκε η πρόταση της αριστερής πλατφόρμας για ρήξη.Στον απλό κόσμο η απόρριψη του κειμένου ερμηνεύτηκε σα να μην θέλει ο Τσίπρας ....
την ρήξη και είναι αποφασισμένος να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία όσο κακή και αν είναι.

Αν αυτό ονομάζεται αριστερή ενημέρωση τότε να μην μας φταίνε οι μονταζιέρες.

Αφού έχετε διαβάσει χίλιες φορές το κείμενο που δεν πέρασε διαβάστε έστω και μια φορά το κείμενο που πέρασε  ΕΔΩ και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα και όχι αυτά των defencenet.

Αν βρείτε το κείμενο που πλειοψήφησε στα σαιτς που έχουν πρώτη είδηση το κείμενο που μειοψήφησε να μου τρυπήσετε την μύτη.

Από το altsantiri


Όσοι παρακολουθούν στενά τις κομματικές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολύ καλά, πως η τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος σε καμία περίπτωση δεν προσομοιάζει με την εικόνα ρήξης ή σύγκρουσης που τα συστημικά Μέσα επιχείρησαν να φιλοτέχνησαν. Οι παλαιότεροι του ρεπορτάζ θυμούνται συνεδριάσεις της προηγούμενης δεκαετίας με ανταλλαγές σκληρών και υβριστικών εκφράσεων μεταξύ των μελών. Θυμούνται αποχωρήσεις, καταψήφιση κειμένων, έντονες συγκινησιακές συγκρούσεις, διασπάσεις. Θυμούνται, επίσης, ομιλητές να κλαίνε στο βήμα της ΚΕ ή να φθάνουν στα όρια της έκρηξης και της πτώσης. Θυμούνται πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να τρέχουν να προλάβουν λιποθυμίες ή να παρεμβαίνουν πυροσβεστικά λίγο πριν τη γενική σύρραξη…

Και επειδή το ενδεχόμενο της ρήξης φορέθηκε πολύ, ως υποβόσκουσα αιτία απομείωσης της θέσης του πρωθυπουργού, παραθέτουμε αυτούσιες κάποιες πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου του κ. Τσίπρα αναφορικά με την διαπραγμάτευση:

  • «Aν βρεθώ στη δύσκολη θέση -και ελπίζω ότι δεν θα βρεθώ- στη μετατροπή μιας διαιρεμένης Ευρώπης, αυτή η εντολή μού βάζει όρια, δεν έχω άλλο αποκούμπι. Ο λαός θα αποφασίσει» (συνέντευξη στο Νίκο Χατζηνικολάου)
  • «Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού» (προγραμματικές δηλώσεις)
  • «Δεν θα αποδεχθούμε όρους εξευτελιστικούς σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν μπορεί να αντέξει νέα μέτρα» (ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ)
  • «Δεν δεχόμαστε τα προαπαιτούμενα, του περίφημου μέιλ της Τρόικα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» (δευτερολογία στη Βουλή)