Α.Γεωργιάδης: "Θα κλείσουν οι τράπεζες αν προκηρυχτεί δημοψήφισμα - O ΕΝΦΙΑ είναι ο πιο επιτυχημένος φόρος στην ιστορία μας"

Την χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού σχολίασε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε τα τελευταία σενάρια περί δημοψηφίσματος και υποστήριξε:....
«Με το που θα προκηρυχτεί το δημοψήφισμα θα κλείσουν οι τράπεζες, δεν μπορώ να καταλάβω πως το λέει ο πρωθυπουργός δείχνει άγνοια κινδύνου. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο λόγος που έχουν λεφτά οι τράπεζές μας και δεν έχουν κλείσει είναι γιατί μας δίνει λεφτά ο ELA».

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ για τον οποίο ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί προεκλογικά πως θα τον καταργήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο φόρος τελικά θα παραμείνει τελικά το 2015.

«Έπρηξαν τα αυτιά του κόσμου ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, ο Καμμένος από το βήμα της Βουλής έλεγε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός φόρος και χθες ο κ.Τσίπρας μας είπε ότι θα μείνει τελικά ο ΕΝΦΙΑ και το ’15. Σας διαβεβαιώνω ότι θα μείνει και το ’16 και το ’17 και το 18. Θέλετε να σας κοροϊδεύουν οι πολιτικοί ή να σας λένε την αλήθεια; Εγώ έλεγα προεκλογικά ότι δεν θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ ποτέ, ο Μέγας Αλέξανδρος να έρθει από την Βαβυλώνα δεν θα καταργηθεί  και δεν θα καταργηθεί γιατί είναι ο πιο επιτυχημένος φόρος στην ιστορία του ελληνικού κράτους άρα δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί».

Τέλος υποστήριξε πως η ΝΔ δεν θέλει εκλογές και πάλι και είπε: «Η ΝΔ δεν θέλει εκλογές, ο λαός μίλησε προ τριών μηνών. Οι χώρες πρέπει και να κυβερνώνται δεν γίνεται μόνο να κάνουμε εκλογές, ο κ.Τσίπρας πήρε εντολή να κυβερνήσει ας κυβερνήσει λοιπόν. Εμείς θέλουμε πρωθυπουργό που κυβερνά, δεν θέλουμε πρωθυπουργό που φοβάται, δεν θέλουμε πρωθυπουργό που λέει ψέματα, δεν θέλουμε πρωθυπουργό που τον πιάνουνε κορόιδο κατά δική του δήλωση, δεν  θέλουμε που αφήνει τον χρόνο να περνάει. Θέλουμε πρωθυπουργό που δίνει λύσεις…»