Η σοκαριστική προειδοποίηση της Lockheed προς την ελληνική κυβέρνηση

0
nΣύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», φαίνεται ότι εκπρόσωπος της Lockheed Martin, είχε συμβουλεύσει την ελληνική κυβέρνηση, να μην προβεί στην απόφασή της για εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών P-3B....

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος έχουν υπογράψει συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό πέντε πολεμικών αεροσκαφών. Ο εκσυγχρονισμός αυτός θα κοστίσει στο ελληνικό κράτος 500 εκατομμύρια δολάρια συνολικά, ενώ η προκαταβολή ανέρχεται στα 45 εκατομμύρια δολάρια.

Σήμερα, Κυριακή, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», δημοσιεύει την επιστολή που απέστειλε ο εκπρόσωπος της Lockheed Martin στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η επιστολή έχει ημερομηνία 7 Μαΐου 2013 και προειδοποιεί χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: «Η ενεργοποίηση των P-3B δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη επιλογή χαμηλού κόστους και ρίσκου βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα». Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι η Lockheed θεωρεί τον εκσυγχρονισμό των Ρ-3Β ως «μη οικονομικά αποδεκτό» και «μη τεχνικοοικονομικά συμφέρουσα λύση».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο λόγος που η συμφωνία χαρακτηρίζεται ασύμφορη, είναι ότι τα πολεμικά αεροπλάνα που η ελληνική κυβέρνηση ανέθεσε στην αμερικάνικη εταιρεία να εκσυγχρονίσει είναι κατασκευής 1966 και 1967, ενώ ο εκσυγχρονισμός τους προβλέπεται να παρατείνει το όριο ζωής τους μόλις κατά 25 χρόνια.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)