Πρόσω Ολοταχώς



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Το Κομματικό μας Σύστημα ("Κ.Σ") - τέως "Πολιτικό Σύστημα" - φαίνεται πως δεν συνειδητοποίησε ούτε ότι τελείωσαν οι εκλογές ούτε και το αποτέλεσμά τους. (!).
- Οι Αντιπολιτευόμενοι:
Δεν κρατιούνται. Απο την πρώτη, μετεκλογική, ημέρα επιτίθενται λάβροι, με ή χωρίς λόγο. Θα τους συνιστούσα να μη βιάζονται, και να μην αυταπατώνται ότι θα ρίξουν τη νέα (Συγ)κυβέρνηση με άκαιρες φωνασκίες κοινοβουλευτικές ή τηλεοπτικές.
Ας αναλογιστούν ότι:
Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι εκείνοι θα επανέλθουν στην εξουσία, όταν πρόσφατα αποδοκιμάστηκαν ως αποτυχημένοι και κοινωνικά ανάλγητοι.
Οι  πληγές δεν επουλώνονται, εύκολα, η ........
πρόσφατη μνήμη λειτουργεί, η συγχώρεση αργεί.
Επομένως ας  προσπαθήσουν να μη ματαιοπονούν εκβιάζοντας την ταχεία επάνοδό τους στην εξουσία.
- Οι Κυβερνώντες :
·      Προκάλεσαν πρόωρες εκλογές. Βιάστηκαν. Έπρεπε να αφήσουν τους προηγούμενους να συνεχίσουν να ολοκληρώσουν το έργο τους: Να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
     Δύο είναι οι πιθανότερες /επικρατέστερες εκδοχές -λόγοι οι οποίοι τους ώθησαν  στην απαίτηση διεξαγωγής άκαιρων εκλογών:
1. Η έντονη ανησυχία τους για την επιδείνωση της κατάστασης, και η επιθυμία να την ανασχέσουν. Κατανοητό!
2. Ο φόβος του ενδεχόμενου να κατόρθωνε η προηγούμενη κυβέρνηση να βγει στις αγορές, κάτι που θα της έδινε "πόντους επιτυχίας" και, άρα, δυνατότητα επανεκλογής.
    Λάθος. Ήταν τέτοια η αποστροφή του κόσμου που αποκλείεται να συνέβαινε κάτι τέτοιο.
    Συνεπώς απερίσκεπτα πήραν στα χέρια τους την καυτή πατάτα, ενώ θα παρελάμβαναν μια πιο ευμεταχείριστη κατάσταση.

·      Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται τώρα ανάμεσα στη Σκύλλα των Τροικανών - θεσμών                            (Θ ε σ μ ι κ ώ ν   Τ ρ ο ι κ α ν ώ ν;) και τη Χάρυβδη της "Αριστερής τους πλατφόρμας".
Αμφότερες απαιτούν τήρηση των υπεσχημένων. Έχουν δίκιο.
Δυσχερέστατο να περάσει το σκάφος ανάμεσα τους χωρίς απώλειες.
(ελάχιστοι θα ήθελαν να είναι στη θέση του Κυβερνήτη).





Αναγκαία η προσεκτική - και έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Απευκταία η καταφυγή σε πολιτικάντικα πισωγυρίσματα / οπισθοπορεία προκειμένου να αναζητηθούν άλλοθι.
Ήδη όμως -κακώς - ακούγονται παλαιομοδίτικα επιχειρήματα όπως:
"Άδεια Ταμεία". "Σκληρότητα/ Ακαμψία των Δανειστών", "Μας εκβιάζουν", "Μας θεωρούν ..... Αριστερή παρένθεση", "Συνωμοτούν ξένοι και δικοί μας - ΝΔ για να μας ρίξουν".  Τελευταία, επιφανή στελέχη, ομιλούν για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ή και εκλογών.  Νωρίς δεν είναι ;
Δύσκολο να πειστούν οι πολίτες από αυτές τις δικαιολογήσεις, επειδή είναι κοινός τόπος  ότι οι Κυβερνώντες γνώριζαν τι είχαν να αντιμετωπίσουν. Άρα ... είναι δικό τους  το στοίχημα, ο μονόδρομος της επιτυχίας. Κάτι που θα είναι επιτυχία όλων μας, της χώρας.






Υ.Γ Η παρούσα (Συγ) κύβερνηση έχει τη συμπάθεια και στήριξη της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων. Δεν έχει όμως την ανοχή τους, επειδή η υπομονή τους εξαντλήθηκε με τους προηγούμενους, και συνεχίζουν να υποφέρουν.
       Η κλεψύδρα ξεκίνησε. Θα προλάβουν;
       Μακάρι!