Πανούσης: Η ΕΛ.ΑΣ δεν παραβίασε το άσυλο στην Πρυτανεία

Σε εξέλιξη παραμένει ο «πόλεμος» μεταξύ στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, μετά την είσοδο δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ για τη λήξη της κατάληψης στην Πρυτανεία….

 Ο κ. Πανούσης απαντώντας στους επικριτές του, οι οποίοι τον κατηγόρησαν για παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, αρνήθηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο, τονίζοντας ότι «το άσυλο αφορά ακαδημαϊκές λειτουργίες και δεν αποτελεί ασυλία για όλους».
«Στην κατάληψη συμμετείχαν άνθρωποι που δεν έχουν καμία με τον πανεπιστημιακό χώρο, πώς μπορούμε να μιλάμε για το άσυλο», αναρωτήθηκε ο υπουργός, τονίζοντας ότι μεταξύ των 49 συνολικά συλληφθέντων κατά τις 20 μέρες της κατάληψης, «αναζητούμε το έαν υπάρχει κάποιος φοιτητής».

«Αντιθέτως», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός, «μεταξύ αυτών είναι ένας Πολωνός υπήκοος διεθνώς καταζητούμενος, ένας συνεργός του Παλαιοκώστα, ένας 50χρονος «γνωστός» των Εξαρχείων αλλά και οι δύο Αλγερινοί υπήκοοι που έμεναν στο Μεγάλη Βρετάνια, οι οποίοι, όπως τόνισε ο υπουργός «δεν ήταν και τόσο αθώοι, όσο παρουσιάστηκε».
Παράλληλα, ο κ. Πανούσης, υπογραμμίζοντας ότι έπραξε σε πλήρη συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, παρέπεμψε και στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, ο οποίος χθες σημείωνε πως «οι καταληψίες είναι αυτοί που παραβίασαν το άσυλο».

Μάλιστα, ερωτηθείς κατά πόσο σκέφτηκε να υποβάλλει την παραίτησή του μετά τις σκληρές ανακοινώσεις και βολές που δέχθηκε χθες, ο κ. Πανούσης υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ούτε βουλευτής, σημείωσε χαρακτηριστικά «ας μας πουν τι είναι αριστερή Δικαιοσύνη. Εάν θέλουν λαϊκή Δημοκρατία και όχι Κοινοβουλευτική θα πρέπει να μας το πουν».
Επιπλέον, απαντώντας στις σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για το πρόσωπό του, διερωτήθηκε «ποιος είναι αυτός που εκλέγει αυτούς τους ανθρώπους βουλευτές».