Ντόρα σε πανικό: «Να παραιτηθεί τώρα ο κ. Βαρουφάκης»

«Πρέπει να παραιτηθεί σήμερα ο κ. Βαρουφάκης για να διευκολύνει τον κ. Τσίπρα, ώστε να μην φανεί ότι τον αποπέμπει κατόπιν εντολής των έξω» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο ΣΚΑΙ τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις και όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup....

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος η βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρα έχει πάρει εντολή να κυβερνήσει. Η συμφωνία που θα επιτευχθεί πρόκειται να είναι η προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα. Τώρα βρίσκεται ακόμη στην ουτοπία». 

«Αν ο κ. Τσίπρας θέλει εκλογές, πρέπει να παραιτηθεί και να προχωρήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις διερευνητικές επαφές. Η πλειοψηφία αυτής της βουλής μπορεί να ψηφίσει τη συμφωνία για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Οι φιλοευρωπαικές δυνάμεις μπορούν δώσουν μια άλλη κυέρνηση και δεν θα πάμε σε εκλογές» συμπλήρωσε η κα Μπακογιάννη.

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ το κορυφαίο «γαλάζιο» στέλεχος εξέφρασε την άποψη της για την ανάγκη διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου επαναλαμβάνοντας ότι «πρέπει ταχύτατα να κάνουμε την αυτοκριτική μας, δεν φταίει ο κόσμος όταν σε καταψηφίζει. Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ να μεγαλώνει αντί να μικραίνει, Η κεντροδεξιά στη χώρα μας οφείλει να ανασυνταχθεί. Η πρόταση η δικιά μας είναι η ανασυγκρότηση αυτή να γίνει μέσα από ένα συνέδριο. Ελπίζω να προλάβουμε λόγω των εξελίξεων»

Ενώ για το θέμα ηγεσίας υπογράμμισε ότι «η προσπάθεια προσωπικής δικαίωσης του κ. Σαμαρά λειτουργεί επιβαρυντικά για το κόμμα».