Στον εισαγγελέα οι αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ

Η υπόθεση με την αγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκάαπό εταιρείες γερμανο-αμερικανικών συμφερόντων (HDW, Abu Dhabi Mar, ThyssenKrupp) έχει… πολύ ψωμί! 

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε αγοράστηκαν και για ένα «κομμάτι ψωμί», αφού το τίμημα της πώλησης ήταν απίστευτα ευτελές για μια τόσο μεγάλη ναυπηγοεπισκευαστική και κατασκευαστική ζώνη. Τα έγγραφα που αποκαλύπτει σήμερα  θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους!...

Ένα από τα πρώτα θέματα που αποφάσισε να ξεδιαλύνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος - για να ξεβρομίσει ο τόπος - είναι το μέγα ζήτημα με τα δισεκατομμύρια που διακινήθηκαν μέσω των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, προκειμένου να γίνουν υποβρύχια που είτε έγερναν, είτε δεν παραδόθηκαν ποτέ. Πλην, όμως, οι εργολάβοι πληρώθηκαν. Και πληρώθηκαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού για εργασίες που ποτέ δεν ολοκλήρωσαν.

Κατά περίεργο τρόπο, τόσο το ΠΑΣΟΚ που διαχειρίστηκε ως κυβέρνηση όλα αυτά τα κονδύλια, αλλά και η ΝΔ που στη συνέχεια συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ, τηρούν σιγή ιχθύος…
Τώρα, Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν χάσει τον ύπνο τους, αφού ο Καμμένος είναι αποφασισμένος να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και να πάει μέχρι και σε εξεταστική για τις υποθέσεις των υποβρυχίων και των φρεγατών, αφού τα ποσά με τα οποία ζημιώθηκε το κράτος είναι αστρονομικά! Και τα ντοκουμέντα που φέρνει στο φως το Νewsbomb.gr ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για εξεταστική, όπως βεβαιώνουν έγκριτοι νομικοί.

Βεβαίως, δεν είναι μόνο ο Σαμαράς που καλύπτει τον πρώην συγκυβερνήτη του, Βενιζέλο, αλλά και ο - λαλίστατος για άλλα, ανούσια θέματα - Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος στη συγκεκριμένη υπόθεση ουσιαστικά συμβάλλει στη συνωμοσία της σιωπής. Έτσι εξηγούνται -προφανώς- και οι «λυσσαλέες» επιθέσεις που εξαπολύουν διαρκώς Σαμαράς, Βενιζέλος και Θεοδωράκης εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Π. Καμμένος πήγε στο υπουργείο για να καθαρίσει την Κόπρο του Αυγείου και δεν θα σταματήσει αν δεν φτάσει μέχρι το τέρμα.
Από τις μέχρι στιγμής έρευνες και τις καταθέσεις μαρτύρων – αξιωματικών του πολεμικού ναυτικού, προκύπτουν θολές διαδικασίες ανάθεσης των εργασιών που εκτελούνταν στα υποβρύχια μέσα στα Ελληνικά Ναυπηγεία στο Σκαραμαγκά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο πλοίαρχος Π.Δ. για τις φρεγάτες τύπου S, στις 19/11/2009 ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε στείλει επιστολή με την οποία ουσιαστικά διέταζε να γίνουν πληρωμές των προγραμμάτων για τις φρεγάτες, παρά το γεγονός ότι οι συμβαλλόμενοι δεν είχαν ολοκληρώσει το έργο, για να μην… διαταραχθούν οι σχέσεις με την ThyssenKroupp.
Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος παρήγγειλε να γίνει πληρωμή του ποσού των 9.465.042 ευρώ προς την εταιρεία ΕΝΑΕ (Ελληνικά Ναυπηγεία) για αναπροσαρμογή των ποσών της σύμβασης που υπήρχε όσον αφορά στις φρεγάτες, με κάποια – όπως αναφέρεται – μικρή επιφύλαξη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως ο τότε υπουργός τόνισε ότι αν υπάρχουν οποιεσδήποτε υπερβάσεις σχετικά με το ποσό για τις επισκευές και τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών, αυτές θα «συμψηφιστούν» ουσιαστικά στο άλλο πρόγραμμα παραλαβής των υποβρυχίων.

Η συνέχεια εδώ