Προκαλεί ξανά η bild:Τελείωσαν τα χρήματα στην Ελλάδα

0
«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε την Κυριακή το βράδυ στο τηλέφωνο την Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ» γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild, σε δημοσίευμά της με τίτλο «
Τέλος τα χρήματα – Ο Τσίπρας καλεί τη Μέρκελ».

Όπως γράφει η εφημερίδα, σύμφωνα με πληροφορίες της, ο Τσίπρας προσπάθησε να τους πείσει για μία έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με θέμα τη χρηματική βοήθεια προς την Ελλάδα, αυτή την εβδομάδα....
«Ο λόγος: Τα χρήματα τελείωσαν για την ελληνική κυβέρνηση. Η χρεοκοπία είναι πιθανή μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες».

Η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΕΕ, αναφέρει ότι στην Ελλάδα «’έχει ξεσπάσει φωτιά’ και δεν έχουν ούτε μια σταγόνα νερό για να τη σβήσουν. Η κατάσταση είναι κάτι περισσότερο από δραματική. Δεν είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να αποπληρώσει τις δόσεις του δανείου. Δεν είναι καν σίγουρο, αν θα πληρωθούν στο ακέραιο μισθοί και συντάξεις» φέρεται να δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στη Bild.

«Τόσο ο Ντάισελμπλουμ όσο και η Γερμανία απέρριψαν το ενδεχόμενο μιας έκτακτης Συνόδου Κορυφής. Όπως επίσης και οι υπουργοί Οικονομικών την Παρασκευή στη Ρίγα» αναφέρει η εφημερίδα η οποία σημειώνει ότι μετά την «καταστροφική απόδοση» του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Τσίπρας «υιοθέτησε ηπιότερους τόνους», ενώ «έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του».

«Πιστεύεται ότι ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας παίζουν διαφορετικούς ρόλους: ο Βαρουφάκης αυτόν του κακού και ο Τσίπρας εκείνον του καλού» τονίζει η εφημερίδα και προσθέτει ότι το τηλεφώνημα του Τσίπρα με τη Μέρκελ έγινε σε «καλό κλίμα».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)