WS Journal: Η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε τους δανειστές για πώληση του ΟΛΠ

Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να αυξήσει τα έσοδά της κατά 500 εκατομμύρια ευρώ και ο κύριος πόρος των χρημάτων θα προέλθουν από την πώληση του ΟΛΠ.

Αυτό σημειώνει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal...
, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες αξιωματούχοι στην ενημέρωση που παρέχουν στα τεχνικά κλιμάκια των «θεσμών», τους τονίζουν πως τα έσοδα της χώρας θα αυξηθούν κατά 500 εκατομμύρια ευρώ, καθώς έχει αποφασιστεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Το σχέδιο της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού υπήρξε αμφιλεγόμενο, καθώς οι πολιτικοί της νέας κυβέρνησης είχαν εκφραστεί δημοσίως με αντιφατικά μηνύματα σχετικά με το αν θα προχωρήσει η υπόθεση ή όχι. Ιδιωτικά, όμως, ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε πως τελικά προκρίθηκε η λύση να προχωρήσει».

Παράλληλα, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που εκτός του ΟΛΠ, βρίσκονται και αυτά στη λίστα μεταρρυθμίσεων που έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση προς το Brussels Group.



Πηγή: WS Journal: Η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε τους δανειστές για πώληση του ΟΛΠ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/198777/ws-journal-i-elliniki-kyvernisi-enimerose-toys-daneistes-gia-polisi-toy-olp#ixzz3VmjHpyjl