Το επίρρημα "κυρίως" ξεσηκώνει τρεις δήμους για το Παράκτιο Μέτωπο

0
Ένα νέο μέτωπο για την Κυβέρνηση εμφανίζεται  ενάντια στην Κυβέρνηση και μετεκλογικά πλέον για τη νομοθετική παρέμβαση στην οποία προχώρησε με τη λύση της Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ . Ο λόγος είναι η προσθήκη στην παράγραφο στο άρθρο 24 που αφορά τα έσοδα και τις γενικότερες αλλαγές στο ΤΑΙΠΕΔ......
και στην τελική μορφή της προστέθηκε η λέξη «κυρίως» και έχει ως εξής: «τα έσοδα θα αξιοποιούνται κυρίως για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης».

Αυτή η εξέλιξη προκαλεί τη σύγκλιση κοινής συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων Ηλιούπολης, Ελληνικού - Αργυρούπολης και Αλίμου

Διαβάστε την ανακοίνωση για την Κοινή Συνεδρίαση:

Σας προσκαλούμε σε κοινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης με τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης και Αλίμου, στις 2 Απριλίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημαρχιακού Θεάτρου Ηλιούπολης (Σοφ. Βενιζέλου αριθ. 114), με μοναδικό θέμα:

"Εξελίξεις στη Δημόσια Περιουσία μετά την ψήφιση του Ν. 4321/2015 «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ"

Σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν. 4321/2015 «Η Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε. λύεται, τίθεται σε εκκαθάριση και η περιουσία της μεταβιβάζεται σε φορέα του Δημοσίου με υπουργική απόφαση, η ΕΤΑΔ απορροφάται από το υπό σύσταση νέο ΤΑΙΠΕΔ, που θα έχει σκοπό την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Αναδιατυπώθηκε όμως η παράγραφος του άρθρου 24 που αφορά τα έσοδα και τις γενικότερες αλλαγές στο ΤΑΙΠΕΔ και στην τελική μορφή της προστέθηκε η λέξη «κυρίως» και έχει ως εξής: «τα έσοδα θα αξιοποιούνται κυρίως για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης».

Η προσθήκη της λέξης «κυρίως» αφήνει… ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ποσοστό από τα έσοδα να πηγαίνει στην αποπληρωμή του χρέους κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση κάνει (τουλάχιστον) ένα βήμα πίσω ως προς τις αρχικές της προθέσεις και δηλώσεις.

Θυμίζουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2011 ως ανεξάρτητη ΑΕ σύμφωνα με το νόμο 3986/11, ο οποίος στοχεύει στην απόδοση «επενδυτικής ταυτότητας» και στην «πολεοδομική ωρίμανση» των ακινήτων που ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του δημοσίου και τα οποία μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ για να αξιοποιηθούν «αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας» (ν.3986/11 αρ.1 παρ.2). Σύμφωνα μάλιστα με την παράγραφο 7 του άρθρου 2, «ό,τι ιδιωτικοποιείται δε μπορεί να αναμεταβιβαστεί στο Ελληνικό Δημόσιο με οποιονδήποτε τρόπο».

Αυτοί είναι και οι βασικοί λόγοι για τους οποίους το ΤΑΙΠΕΔ δεν παίρνει «μεταρρυθμίσεις», αλλά πρέπει να καταργηθεί εντελώς προκειμένου να επιστρέψει η περιουσία στο δημόσιο.

​ ​Ο​ι ​ Πρόεδρο​ι των Δημοτικών Συμβουλίων​

​ Ηλιούπολης​ Ελληνικού - Αργυρούπολης Αλίμου
Κώστας Γ. Σεφτελής​ Γιάννης Τσαρπαλής​ Παναγιώτα Προυντζοπούλου

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)