Μέγα ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Το δεξί χέρι του Σαμαρά ήταν φοροφυγας

0
Ένα σκάνδαλο μεγατόνων αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα La Stampa για τις τελευταίες μέρες της διακυβέρνησης Σαμαρά.

Σύμφωνα με πηγές μέσα από το ΣΔΟΕ, που επικαλείται η La Stampa, δόθηκε κυβερνητική εντολή για να μπει στο αρχείο η υπόθεση φοροδιαφυγής του δεξιού χεριού του Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου....

Το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά διέθετε δύο λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. Η έρευνα όμως ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου μπήκε στο αρχείο.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa ο Παπασταύρου ήταν πανίσχυρος παρά τω πρωθυπουργώ, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και για μια περίοδο υπήρξε πιθανός διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα στο ΥΠΟΙΚ. Μέχρι το Γενάρη του 2015 ο Παπασταύρου ήταν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στην Ελλάδα. Προφανώς ένα σκάνδαλο που θα τον ενέπλεκε, ιδίως κατά την προεκλογική περίοδο, θα είχε σοβαρές επιπτώσεις για το Σαμαρά και το κόμμα του.
Σύμφωνα με έγγραφο που έχει στη διάθεση της η ιταλική εφημερίδα, ο Παπασταύρου συμπεριλαμβανόταν στην περίφημη λίστα πιθανών φοροφυγάδων του Φαλτσιάνι.
Οι ερευνητές που ανέλαβαν να διαπιστώσουν την ταυτότητα των λογαριασμών αυτών δεν ολοκλήρωσαν ποτέ το έργο τους. Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, σε επιστολή του που υπογράφηκε στις 19 Ιανουαρίου 2015, ο ένας εκ των ερευνητών καταγγέλλει ρητά τη μη δυνατότητα συνέχισης της έρευνας, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Stampa.

Untitled

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)