Ενόχληση ΔΟΛ στην εξαγγελία Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες

0
Ενόχληση  προκάλεσε στο ΔΟΛ η αναγγελία του Πρωθυπουργού πως θα εκκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών με την ταυτόχρονη  καταβολή τιμήματος από τους ενδιαφερόμενους....
 Με σημερινό του άρθρο στα “Νέα”, ο Γιάννης Πρετεντέρης,  σε ειρωνικό τόνο, αναφέρει πως “οι τηλεοπτικές άδειες μπορεί να αποδειχτούν τηλεοπτικό χρυσοχωρυγείο”.” Ακόμη και αν πουλήσουν, ας πούμε.” συνεχίζει, “την καθεμία στο εξωφρενικό για τα δεδομένα της τηλεοπτικής αγοράς) ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, η κυβέρνηση μπορεί να μαζέψει ένα δισ. αν ανοίξουν εκατό κανάλια!” .
Ο κεντρικός αρθρογράφος του ΔΟΛ και σχολιαστής του MEGA, σίγουρος για την αξιοπιστία των πηγών του, δεν έκανε τον κόπο να αναζητήσει τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΡ, το οποίο αναφέρει πως σε όλη τη χώρα 119 τηλεοπτικοί σταθμοί και 918 ραδιοφωνικοί σε όλη τη χώρ. Εξ  αυτών, πληρώνουν “ενοίκιο” για τις συχνότητες στο δημόσιο μόνο οι εθνικής εμβέλειας σταθμοί. Αντιθέτως, είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν ένα μηνιαίο ποσό στη  Digea όλοι, όσοι, εκπέμπουν ψηφιακά. Η  Digea  εξασφάλισε τις συχνότητες έναντι ποσού 18,3 εκατ. ευρώ  για 15 χρόνια και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας , 380 εκατ. ευρώ.
typologies.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)