Εντάξει, “το μεγαλείο του κόμματος”... αλλά όχι κι' έτσι, ρε παιδιά

γράφει ο Κων/νος Σπ. Δρακάτος


Άκουγα, χθες Δευτέρα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε, ερωτώμενοι, ότι το μεγαλείο αυτού του κόμματος είναι ότι μπορεί να διαφωνούν, οριζοντίως και καθέτως, με επιλογές και αποφάσεις της Κυβέρνησής τους, αλλά στο τέλος “συμφωνούν”! Βέβαια, κάτι τέτοιες αρλούμπες έχουμε ακούσει και τι δεν έχουμε ακούσει, από όλα τα κόμματα, στο παρελθόν, εφόσον... Δημοκρατία έχουμε και ότι θέλουμε λέμε, προκειμένου να παραμυθιάσουμε αυτούς που εγώ αποκαλώ “χάχα” Λαό.

Άλλο αυτό όμως και άλλο να φτάνεις στο σημείο να διαφωνεί, ζητώντας και συγνώμη από τον Λαό για τα ψέμματα που του είπες (Μ.Γλέζος) και μετά να ψηφίζεις υπέρ αυτών που, μόλις πριν από .........
λίγο, θεωρούσες ψέμματα. Με συγχωρείτε, αλλά αυτό δεν είναι, ούτε και λέγετε μεγαλείο. Ούτε είναι μεγαλείο να δηλώνεις, από την μια, ότι δεν “Δεν θέλουμε νέα δάνεια διάσωσης” και ότι “ο κ. Σόιμπλε να κρατήσει τα λεφτά του”(Γ.Μηλιός) και από την άλλη να “υπογράφεις” (αυτό σημαίνει όταν συμφωνείς), ως “ο λαβών”, για να πάρεις δανεικά λεφτά.

Εντάξει, είπαμε το “πολιτικό ψεύδος” είναι “κεκτημένο” δικαίωμα, όχι και πολύ Δημοκρατικό βέβαια, αλλά τέλος πάντων κατάντησε να είναι, αλλά όχι κι' έτσι ρε παιδιά!

Άκου μεγαλείο τα ψέμματα...