Βελγικός ποιμενικός – Belgian Shhepdog

Διαβάστε για την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του Βελγικού ποιμενικού. Ανακαλύψτε πως του αρέσει να ζει και τα χαρακτηριστικά της ράτσας του. Δείτε παρακάτω.
Εκπαίδευση: 9/10
Αντίληψη – εξυπνάδα: 9/10
Φύλακας: 10/10

Πυκνότητα τριχώματος: 10/10
Μέγεθος: 7/10
Ευκινησία: 8/10
Σχέση με παιδιά: 10/10
Ο βελγικός ποιμενικός είναι ένας σκύλος υπερκινητικός και ευέλικτος που είναι πολύ γνωστός για το πόσο πιστός και υπερπροστατευτικός είναι. Αναπτύσσει ισχυρούς δεσμούς με το αφεντικό του. Του αρέσει να ζει με οικογένειες που έχουν δραστηριότητες και πάντα θέλει να έχει κάτι να κάνει. Η συγκεκριμένη ράτσα είναι πολύ εύκολη να την εκπαιδεύσει κάποιος και μαθαίνει νέες εντολές πολύ εύκολα. Τους αρέσει να εξασκούνται πολύ έτσι λοιπόν η καθημερινή άσκηση είναι πολύ σημαντική για τη συγκεκριμένη ράτσα. Αν ο βελγικός ποιμενικός δεν εξασκείται καθημερινά το αποτέλεσμα θα είναι ένα. Θα πρέπει να βρείτε νέο σπίτι για να μείνετε γιατί θα έχει διοχετεύσει την ενέργεια του στο να το έχει καταστρέψει. Αν για παράδειγμα βαρεθεί πολύ πιθανό να φάει όλα τα έπιπλά του σπιτιού και να καταστρέψει τον καναπέ μέσα σε μερικά λεπτά.
Ο βελγικός ποιμενικός αγαπάει τρομερά την οικογένεια με την οποία ζει αλλά είναι επιφυλακτικός με τους ξένους. Είναι πάντα σε εγρήγορση και έχουν πολύ καλή παρατηρητικότητα. Αυτό τους κάνει πολύ καλούς φύλακες. Μην ξεχνάτε πως αυτή η ράτσα έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την έρευνα και τις διασώσεις.
Αγαπούν πολύ τα παιδιά. Δεν θα έκαναν ποτέ κακό σε ένα παιδί και μπορούν να παίζουν μαζί τους ατελείωτες ώρες. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε αν έχετε παιδιά είναι πως την  ώρα που παίζουν μπορεί να κάνουν κάποια απότομη κίνηση και να προκαλέσουν άθελα τους κάποιο ατύχημα.
Ακόμη τους αρέσει να κυνηγούν μικρότερα ζώα. Το ιδανικό είναι να έχουν μια αυλή για να τρέχουν και να παίζουν. όμως πρέπει να λάβετε υπόψη πως αυτή η ράτσα θέλει  να περνάει χρόνο με την οικογένεια και πραγματικά το απολαμβάνει. Είναι ευαίσθητα σκυλιά και με την απαραίτητη πειθαρχία και αγάπη από εσάς θα είναι πραγματικά ευτυχισμένα και θα σας προσφέρουν συντροφικότητα και τυφλή αφοσίωση. Μπορούν να ζήσουν οπουδήποτε, στα προάστια, στο εξοχικό ή στο κέντρο. Απλά πρέπει να έχουν κάτι να διοχετεύουν την ενέργεια τους. Ένα πραγματικά πολύ καλό σκυλί από κάθε άποψη.