Βρεττάκος: «Είναι ανάπτυξη να δίνεις δουλειά σε 35 ανθρώπους, καταστρέφοντας ολόκληρη περιοχή;»

0
«Σε ποια άλλη χώρα βρίσκεις διυλιστήριο σε απόσταση 75 μέτρων από σπίτια;». Το ρητορικό ερώτημα  διατύπωσε ο  ο δήμαρχος Κερατσινίου -  Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος ο οποίος, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο, εξήγησε γιατί ζητούν αλλαγή του ρυθμιστικού σχεδίου οι Δήμοι της ευρύτερης περιφέρειας Πειραιά....



Ο δήμαρχος αναφέρθηκε διεξοδικά στην τύχη (τόσο την επαπειλούμενη όσο και την ... ευκταία) της έκτασης των 640 στρεμμάτων των πρώην Λιπασμάτων Δραπετσώνας και στα επιχειρηματικά σχέδια για την εν λόγω περιοχή.

«Δεν νοείται 'ανάπτυξη' που δίνει δουλειά σε 35 ανθρώπους, με αντίτιμο την καταστροφή μιας ολόκληρης περιοχής» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. Ο κ. Βρεττάκος πρόσθεσε ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας, όχι μόνο δεν είναι ασύμβατη προς τον ανθρώπινο - βιώσιμο χαρακτήρα της περιοχής, αλλά τον προϋποθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι ένα τμήμα των 640 στρεμμάτων των Λιπασμάτων Δραπετσώνας  ανήκει στην Εθνική Τράπεζα και «συνορεύει» με έκταση, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο επιχειρηματίας Δ. Μελισσανίδης. Υπέρ του κ. Μελισσανίδη έχουν διαμορφωθεί νομικά δεδομένα, αλλά, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μην ανοίξει η όρεξη και σε άλλους».

Ο κ. Βρεττάκος τόνισε ότι διαβλέπει θετικές διαθέσεις, για το θέμα, στην κεντρική διοίκηση και στις αρχές της Αυτοδιοίκησης και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αντίθετος σε κάθε μορφής επιχειρηματική ανάμειξη στην περιοχή. «Εάν η ιδιωτική πρωτοβουλία θέλει να συμβάλλει σε δράσεις συμβατές με την περιοχή, πχ. δράσεις Παιδείας και πολιτισμού, ασφαλώς και είμαστε σύμφωνοι».
     

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)