Δ. Στρατούλης: Καμία ανησυχία για την καταβολή των συντάξεων - έσοδα 1,4 δις από τις ρυθμίσεις

Απολύτως εγγυημένες οι συντάξεις, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος επεσήμανε πως η ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία θα προχωρήσει άμεσα, όπως είχε εξαγγελθεί, χωρίς αλλαγές, κι η εκτίμηση είναι ότι θα φέρει έσοδα 1, 4 δις ευρώ.

Ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε πως δεν θα πειράξει κανείς τα αποθεματικά των ταμείων, που έχουν μείνει μόνο 3,5 δις εξαιτίας της λεηλασίας του PSI. Είπε ακόμη, πως η πρόταση αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα, κι είναι δικαίωμα των διοικήσεων να αποφασίσουν αν την αποδέχονται ή όχι.

Για τις ουρές των τελευταίων ημερών στο ΙΚΑ, ανέφερε πως δεν χρειάζεται να πηγαίνουν οι ασφαλισμένοι να θεωρήσουν το βιβλιάριό τους, διότι έχει γίνει ηλεκτρονικά αυτή η διαδικασία.

Για τα ΚΕΠΑ, ανέφερε πως θα συντομευθεί το διάστημα για την πιστοποίηση από 6 σε 2 μήνες.

Δήλωσε επίσης πως δεν θα γίνει καμία αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, "ερευνούμε μόνο την περίπτωση των μαζικών εθλεουσιών που έγιναν κυρίως από τράπεζες, γιατί πρέπει και οι τράπεζες να καλύψουν τη μαύρη τρύπα που δημιούργησαν", τόνισε.

Για το αγγελιόσημο, ο υπουργός δήλωσε πως "η θέση μας είναι να επεκταθεί και να παραμείνει και στους εργαζόμενους στο διαδίκτυο".

Τέλος, ο Δ. Στρατούλης δήλωσε πως η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν θα εφαρμοσθεί.

Στο μεταξύ, από το ΙΚΑ πως δεν απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα Υποκαταστήματα για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας για την χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας.