Το σούπερ γιοτ του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με 7 ορόφους!

0
Είναι μεγαλύτερο, είναι όμως και καλύτερο;

Το «Triple Deuce» αναμένεται να γίνει το μεγαλύτερο σούπερ γιοτ στον πλανήτη με μήκος που φτάνει τα 222 μέτρα....

Με τιμή που φτάνει στο 1 δισ. δολ. θα είναι το πιο ακριβό γιοτ που θα έχει κατασκευαστεί ποτέ, υπερβαίνοντας ακόμα και το ετήσιο ΑΕΠ της Δυτικής Σαχάρας, των βρετανικών Παρθένων Νήσων και της Μικρονησίας.
Η ταυτότητα του ιδιοκτήτη του «Triple Deuce’s» παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, παρά ταύτα το να φτιάχνει κανείς ένα τέτοιο γιοτ αποτελεί «μεγάλο καύχημα», αναφέρει ο Craig Timm της εταιρείας 4Yacht που ασχολείται με τα ρεκόρ που σημειώνονται στον τομέα των γιοτ.
«Είναι κάτι σαν τον διαγωνισμό της κατασκευής του ψηλότερου κτηρίου στον κόσμο», ανέφερε ο ίδιος. Το γιοτ αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2018 και θα κοστίσει 1,1 – 1,2 δισ. δολάρια. «Μην ξεχάσετε να προσθέσετε σε αυτό το ποσό και τα ετήσια λειτουργικά κόστη.Για ένα τέτοιο γιοτ υπολογίζονται σε επιπλέον 20 με 30 εκατ. δολάρια τον χρόνο».
Το μήκος του θα είναι πάνω από 40 μέτρα μακρύτερο από το τωρινό μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο, το «Azzam», που πιστεύεται ότι έχει ιδιοκτήτη τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Khalifa bin Zayed Al Nahyan. Θα ξεπεράσει και το γιοτ του Roman Abramovich «Eclipse» κατά 58,5 μέτρα.

yiot1
Το γιοτ Azzam, μήκους 180 μέτρων, είναι αυτή τη στιγμή το μακρύτερο γιοτ στον κόσμο. Όμως, για πόσο ακόμα;
«Ο πελάτης μας ανησυχούσε ότι αν φτιάχναμε το γιοτ στα 200 μέτρα μήκος, τότε θα ερχόταν κάποιος σαν τον Abramovich που, όταν φτιάχναμε το «Eclipse» στα 163,5 μέτρα, ξεπερνούσε κατά μόλις 1,5 μέτρο το γιοτ του Σεΐχη Maktoum, «Dubai», που είχε μήκος 162 μέτρα», εξηγεί ο Timm.
yiot2
Από την κατασκευή του βραβευμένου γιοτ Adastra, το 2013
Τις τελευταίες δυο δεκαετίες το μέσο μέγεθος των σούπερ γιοτ υπερδιπλασιάστηκαν, σύμφωνα με την Gaelle Tallarida, εκτελεστική διευθύντρια του Monaco Yacht Show.
yiot3
«Πριν 165 χρόνια μεγάλο γιοτ ήταν αυτό των 45 μέτρων. Τώρα θεωρείται αυτό των 100 μέτρων, ίσως και παραπάνω και μάλλον δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο όριο», αναφέρει.
Η κεντρική σουίτα του «Triple Deuce» πιάνει δυο ορόφους και έχει εμβαδό 275 τ.μ., ενώ συμπεριλαμβάνει κι μένα ιδιωτικό γυμναστήριο. Το γιοτ έχει επτά καταστρώματα, δύο πισίνες, πολυάριθμα τζακούζι, έναν κομμωτή και έναν κουρέα. Μπορεί να φιλοξενήσει 36 άτομα.
yiot4
Από ηθικής πλευράς, καθώς πολλοί θα σκεφτούν ότι όλο αυτό αποτελεί ίσως «βλασφημία», η Kampfner σχολιάζει «για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό που για τους κοινούς θνητούς είναι “ηθικό”, στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με αυτούς τους ανθρώπους».
yiot5
Το γιοτ θα απαιτήσει 2 με 3 εκατ. εργατοώρες για να κατασκευαστεί και περίπου 500 εργάτες για διάστημα 3 ετών. Επάνω στο γιοτ θα εργάζονται 50 με 70 άτομα με σχέση πλήρους απασχόλησης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)