Δημόσιο: Ενιαίο μισθολόγιο με… μειώσεις – «Μαχαίρι» σε επιδόματα και υπερωρίες

Σημαντικές αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει η «λίστα Βαρουφάκη» με στόχο να εξισωθούν πλήρως οι αποδοχές υπαλλήλων με τις ίδιες δεξιότητες και την ίδια παραγωγικότητα.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει…


και δραστικές μειώσεις σε δαπάνες του προϋπολογισμού ώστε να βρεθούν τα χρήματα για την καταβολή των κοινωνικών παροχών, την παιδεία, την εθνική άμυνα, τις μεταφορές και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Με τις νέες μισθολογικές ρυθμίσεις θα επιδιωχθεί να συνδεθούν οι αμοιβές όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά τους, ενώ θα επιδιωχθεί και η λεγόμενη «αποσυμπίεση» της κατανομής των μισθών στα μισθολογικά κλιμάκια, εξέλιξη η οποία, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», σημαίνει ότι η κλιμάκωση των αμοιβών θα είναι πιο ευρεία με πιθανές μειώσεις στα κατώτατα επίπεδα.
Με τη «λίστα Βαρουφάκη», συνεχίζει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση δεσμεύεται και για σημαντικές περικοπές σε όλες τις πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή σε υπερωριακή απασχόληση, δαπάνες για εκτέλεση υπηρεσίας και για υπηρεσίες εκτός έδρας.
Πέρα από τις περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο, στο στόχαστρο φαίνεται πως μπαίνουν και επιδόματα για τα οποία δεν καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές και στα οποία ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια.Στην κατηγορία αυτή ανήκουν:
-ΕΚΑΣ 
-Επιδόματα στήριξης τέκνων, τρίτεκνα και πολυτεκνικά επιδόματα του ΟΓΑ 
-Το φοιτητικό επίδομα των 1000€ 
-Επιδόματα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών
-Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης