Πάνω από 50 εκατ. ευρώ το κέρδος της σπείρας με το skunk στις μεζονέτες της Αττικής

Πάνω από 50 εκατ. ευρώ το κέρδος της σπείρας με το skunk στις μεζονέτες της ΑττικήςΠάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ θα ήταν το κέρδος σπείρας Βιετναμέζων που είχαν μετατρέψει τρεις πολυτελείς κατοικίες σε περιοχές της Αττικής σε “θερμοκήπια” παραγωγής χασίς και μάλιστα ποιότητας “skunk” που θεωρείται μια από τις πλέον ακριβοπληρωμένες ποιότητες χασίς παγκοσμίως.

Όμως οι “επιστήμονες” στην καλλιέργεια της “φούντας” και μάλιστα υδροπονικής δεν πρόλαβαν να κάνουν την μεγάλη “μπάζα” καθώς τους πρόλαβε το “μακρύ χέρι του Νόμου”, εν προκειμένω η Δίωξη Ναρκωτικών τις Ασφάλειας Αττικής.

Συνολικά συνελήφθησαν 6 άτομα ανάμεσα τους και ο φερόμενος “εγκέφαλος” της οργανώσεις, οποίος έχει ελληνική υπηκοότητα Βιετναμέζικης όμως καταγωγής. Το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε νοικιάσει εδώ και ένα χρόνο τρεις μεζονέτες σε Λαγονήσι, Πικέρμι και Ν. Πεντέλη έναντι 1.000 το μήνα ενοίκιο το κάθε σπίτι. Εκεί οι συνεργοί του είχαν στήσει υπερσύγχρονα “Xai Teck” εργαστήρια υδροπονικής κάνναβης, το γνωστό στις πιάτσες των χρηστών ως “skunk”.

Οι Βιετναμέζοι “επιστήμονες” της καλλιέργειας χασίς, είχαν δημιουργήσει με λάμπες αλογόνου, φίλτρα καθαρισμού αέρα και ειδικά λιπάσματα το κατάλληλο περιβάλλον προκειμένου να δημιουργήσουν την πλέον ακριβή ποιότητα χασίς παγκοσμίως, του οποίου η τιμή στην αγορά εκτιμάτε σε 10.000 ευρώ το κιλό.

Συνολικά στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.761 δένδρα χασίς μέσα στις τρεις μεζονέτες, 56 κιλά φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, 62 κιλά αποξηραμένα φύλλα κάνναβης, 39.750 Ευρώ, 600.000 σε Βιετναμέζικο νόμισμα, 174 δολάρια ΗΠΑ, 13 κινητά τηλέφωνα και τρία βιβλιάρια καταθέσεων.

Η παραγωγή του χασίς προορίζονταν να εξαχθεί λίγο πριν το καλοκαίρι στην Αγγλία, αλλά και στην Ισπανία με τελικό προορισμό τα Κανάρια Νησιά.