ΣΥΡΙΖΑ: Ιστορική νίκη για τον ελληνικό λαό

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls, οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν σε μια πρώτη αντίδραση.

«Είναι μια ιστορική νίκη για τον ελληνικό λαό..., ο οποίος τάχθηκε συντριπτικά κατά της λιτότητας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη, το οποίο μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο αλλαγών σε όλη την Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη να συγκροτήσει κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, να υλοποιήσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη».


 Πανηγυρικό είναι το κλίμα, με την ηγεσία, τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορούν ακόμη να συλλάβουν την ιστορική επικράτηση της αριστεράς σε εκλογική αναμέτρηση στη χώρα μας, όπως περιγράφουν όλα τα exit poll.

Από νωρίς στην Κουμουνδούρου τα πράγματα ήταν ενθουσιώδη, όμως η ανακοίνωση των προγνωστικών για το εκλογικό αποτέλεσμα, που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να συντρίβει τη ΝΔ και να βρίσκεται πολύ κοντά στο όριο της αυτοδυναμίας, προκάλεσε το ξέσπασμα όλου του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μεταβεί στα κεντρικά γραφεία μετά το πρώτο κύμα των εκτιμήσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ αργότερα θα εμφανιστεί σίγουρα στο κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κλαυθμώνος. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν την βασική του δήλωση θα την κάνει εκεί, ή στο Ζάππειο.