Η «Πορεία της Αλλαγής» απο τους Ποδέμος στη Μαδρίτη

Μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιούν δεκάδες χιλιάδες πολίτες στη πρωτεύουσα της Ισπανίας.    Τεράστια πορεία πραγματοποιούν δεκάδες χιλιάδες ισπανοί πολίτες και μέλη των Ποδέμος στη κεντρική πλατεία Πουέρτα Ντελ Σολ απαντώντας στο κάλεσμα του ισπανικού αριστερού κόμματος για τη «Πορεία της Αλλαγής».


«Δεν κάνουμε αυτή τη συγκέντρωση για να ζητήσουμε κάτι από την κυβέρνηση, αλλά για να πούμε ότι το 2015 θα υπάρχει μια κυβέρνηση των πολιτών» δήλωσε απο τη συγκέντρωση ο ηγέτης των Ποδέμος, Πάμπλο Ιγκλέσιας.



Δεκάδες χιλιάδες πολίτες με πανό κατά της κυβέρνησης, υπέρ της Ελλάδας και συνθήματα κατά της λιτότητας διαδηλώνουν στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας . Πρόκειται για μια μεγάλη επίδειξη δύναμης των Ποδέμος ενόψει και των δημοτικών εκλογών του Μαΐου. Στη τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Metroscopia (7-8 Ιανουαρίου) που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα El Pais, οι Ποδέμος συγκεντρώνουν το 28,2%, ακολουθεί το σοσιαλιστικό PSOE με 23,5%, ενώ το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι βρίσκεται στην τρίτη θέση με 19,2%.